lördag 14 januari 2012

Kebabspett

I går gjorde jag ett par härliga kebabspett som jag sen serverade med tunnbröd och sallad. God fredagskvällsmat,eller kanske till sommarens grillning istället för det traditionella köttet (jag längtar):-)


Kebabspett till 2 personer:

obs: köp färdig kebabkrydda om du vill, istället för en massa olika
som förslaget nedan visar. Hoppa bara över kryddorna och använd
efter tycke och smak istället.

250-300 g färs (nöt,lamm eller blandfärs)
1 liten gul lök
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
½ krm koriander
½ tsk spiskummin
2 msk hackad persilja
½ dl mjölk
(ev en äggvita för att binda färsen lite hårdare vid stekning)
Smör till stekningen

Skala och finhacka löken och arbeta samman den med övriga ingredienserna till en smidig färs.
Forma avlånga biffar och (trä upp dem på grillspett antingen nu,eller efter att de är färdigstekta) stek dem gyllene runtom i lite smör.
Sänk värmen och låt dem eftersteka på svag värme cirka 3-4 minuter.

Servera med ris eller det alternativet jag har gjort,med tunnbröd,grönsaker,lök och en kebabsås

Inga kommentarer: