onsdag 18 januari 2012

Fläskpannkaka

Har nog råkat radera detta recept,då jag är helt säker på att jag lagt in det innan...
Här kommer det på nytt iallafall ,och kanske kan  det bli inspiration till en snabblagad middag även för er idag:-).

Fläskpannkaka (en ugnsplåt)

3 dl mjöl
3 ägg
6 dl mjölk
1/2 tsk salt
3-400 g rimmat fläsk eller bacon
(ev något äpple)

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda mjöl,salt och hälften av mjölen i en skål och vispa till en smet. Tillsätt sen resten av mjölken och äggen.

Skär bacon/fläsk i tärningar/bitar och bryn dem snabbt i het panna.
Hacka även äpplet i tärningar  eller ringar(plocka bort kärnhus och kärnor).Smörj långpannan med lite smör,annars är risken stor att hela "alltet" fastnar i plåten sen.
Lägg i fläsket i skålen och häll över allt i en långpanna. Lägg över äppelringarna/tärningarna över smeten.
Grädda pannkakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter tills den "stannat" och börjar få färg. Klipp i bitar och servera med lingonsylt och eventuellt lite grädde.


Mattips: Blir det rester över. Klipp bitarna i strimlor,stek dem i lite smör och servera som ovan. Då smakar den åter nygräddad igen:-)

Inga kommentarer: