torsdag 12 januari 2012

Kassler med vit championsås

Snabbt och superenkelt. Inte riktigt min favorit,men en av sambons iallafall:-) Smaken är som baken,delad. Jag tycker rätten är helt okej,men kanske inget jag bjuder på till fest. Mer en vardagsrätt när man har ont om tid och inte vet vad man ska göra av den sista kasslerbiten:-)

Kassler med vit championsås

En bit kassler (efter antal portioner)
1-2 msk vetemjöl
2-3 dl grädde eller mjölk
1 burk championer
salt,peppar
smör till stekning


Skär kasslern i fyrkater eller strimlor.
Hacka championerna i mindre bitar.
Bryn chapionerna i lite fett och tillsätt därefter mjölet. Rör om ordentligt.
Tillsätt vätskan (mjölk,grädde och ev championspadet). Låt koka upp under omrörning.
Smaka av med salt och peppar.


Servera med potatis eller ris och rikligt med grönsaker.

Inga kommentarer: