söndag 1 januari 2012

2012 är här

Känns kanon. Både Jennie och Björn hittade hit under kvällen och det blev en lugn och trivsam kväll med go mat,lite sällskapsspel,hundbus och tjöt. Tiden flöt på fort och jag tror klockan var närmare tre innan vi kom i säng.







Maten blev lyckad (så till och med jag var nöjd) och pga att årets skålades in med Pommac ,finns ingen tendens till huvudvärk eller liknande idag. Skönt. Vad som inte blev lika bra,var mina bilder jag tog igår,men man kan ju inte få allt, de får ändå duga för ändamålet att se vår kväll:-)





Idag var jag ändå rätt trött på morgonen. Vi hade ju en nattgäst (taxen Malin) och som den landsbygdsbo hon är,var hon ju inte riktig van vid att folk går omkring både utanför huset och i trappuppgången. Hon har med andra ord skällt en del i natt och sömnen har inte vart den bästa.



Dagen har inte ägnats åt något. Jo,det har det förresten,jag och sambon har diskuterat en del och börjat sammarbeta lite,jag har inte gjort något, och han allt....;-)

Nä,skämt och sido,så har jag de senaste dagarna(eller året) vart trött och irriterad på att jag ska ha ansvaret för allt här hemma. Som ni vet har jag ju haft det rätt tufft ändå,och att dra runt allt sitt eget utöver det som har vart, har nästan knäckt mig vissa perioder. Nu har vi iallafall pratat igenom allt ordentligt och förhoppningsvis kan jag släppa lite mer på vissa saker och han börjar göra mera för att både hjälpa mig och  samtidigt förstår vad det innebär att faktiskt ta hand om allt jag gjort.

För att inte bara anklaga honom, får jag väl också medge att jag har mina principer och att jag är både dålig på att be om hjälp och att jag själv hittar på vissa saker som jag "tror" jag måste göra för att jag "tror" att andra (sambon) vill/kräver av mig.

Känns otroligt bra att saker är genompratade och jag kan bara säga att året startat på bästa sätt.

Nu är det snart dags att förbereda sig för lite jobb i natt. Sambon har åkt iväg till sina föräldrar med båda hundarna och jag har vaknat till från ett par timmars sömn. I morgon blir det en tur till farfar,men det känns helt okej. Han ska få lite oxfileerester från i lördags och en bit fläskpannkaka som sambon har fixat idag. Jag ska bara koka lite potatis till fileen,så har han mat i två dagar iallafall.

Jag tänker ju inte sluta med alla "dumheter" med att inte göra något alls i framtiden,det är inte det som är meningen. Jag ska bara göra dem lite mindre sällan,lite mindre kravfyllda, lite mer för mitt eget mående och välbifinnande och framförallt att försöka göra saker mer för min egen skull,sånt som jag gillar och mår bra av :-).

 Så mitt år har börjat bra,jag hoppas att det är detsamma för er och önskar er god fortsättning på detta nya oskrivna blad både jag och ni har framför er:-)

Inga kommentarer: