onsdag 25 januari 2012

Fyllningar till Bakpotatis

Bakpotatis tycker jag är hur gott som helst och den går både att använda som lunch,middag eller kvällsmat,beroende på vad man stoppar i den eller vad man vill ha brevid:-)

Ett annat tips är att istället för de lite dyrare bakpotatisarna,är att köpa de största vanliga potatisar man hittar av mjölig sort istället.Storleken har ju inte så stor betydelse,det är ju bara att göra fler om man vill:-)

Olika fyllningar:

*Blanda keso med strimlad skinka,strimlad purjolök och strimlad paprika.

*Blanda creamfraiche med hackade räkor,dill och ägg. Lyxa eventuellt till det med en klick majonäs och några droppar citronsaft

*Blanda creamfraiche med lite kaviar och hackad röd lök

*Blanda hälften creamfraiche,hälften majonäs. Tärna lite paprika och hacka färdigstekt kyckling i små bitar och blanda i. Krydda med basilika,gräslök och timjan.

*Blanda keso med hackad purjolök och strimla i lite rökt lax

*Blanda tonfisk med keso i chilismak. Hacka lite rödlök och en tsk kapris. Krydda med lite salt och peppar

*Strimla lite stekt kyckling,blanda i lite tärnade äppelbitar,någon msk kalvfond och lite sky från stekningen av kycklingen. I med lite gräddfil och krydda med salt,peppar,chili och eventuellt lite curry

*Testa  även att göra receptet på min "kalla sås till fisk" och använd som fyllning. Supergod till fisk,men blir det över, passar den perfekt även till detta ändamål:-)

Nu har ni fått lite alternativ och variation på fyllningar som bara dem,borde ge en komplett måltid. Känns det lite "snålt" tilltaget,så gör en av såserna/fyllningarna och stek upp en kött eller fiskbit att servera tilsammans med potatisen.

Servera också gärna en frisk sallad och lite bröd  till, för en "matigare" måltid om ni så önskar.Jag vill till och med kalla detta ett bra "festrecept" att bjuda på. Variationerna är oändliga.

Tips: Det går alldeles utmärkt att göra bakpotatis lite snabbare i micron,men de blir faktiskt godare i ugnen med folie runt.

Inga kommentarer: