söndag 8 januari 2012

Kalasgod kycklinggryta med smak av ädelost

Kyckling när den är som bäst,blandad med olika smaker i en utsökt gryta.

Kalasgod kycklinggryta

4 kycklingfileer
1 gul lök
1 st vitlöksklyfta (eller vitlökspulver)
70 g ädelost
100 g championer
50 g kantareller
140 g bacon
1/2 röd paprika
2 msk kycklingfond
1,5 dl grädde
1,5 dl mjölk
2 msk mjöl
svartpeppar,salt

Skär kycklingen i mindre bitar och bryn till den.
Hacka lök+ vitlök och bryn.
klipp/skär baconet i mindre bitar och stek det knaprigt.
Stek championer och kantareller tills vätskan kokat ur,tillsätt lite smör och stek bryn dem färdiga.
Häll över allt i en gryta och rör ner mjölet ordentligt.
Tillsätt hackad paprika och häll sedan i osten,grädden och mjölken. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Servera med ris och grönsaker

Inga kommentarer: