tisdag 20 december 2011

Snabb festrätt med fläskfile

Ett gammalt recept jag haft i min ägo i många år. Lite festligt och gott med fläskfile, men ändå enkelt att laga...

Fläskfile i ugn med klyftpotatis

1-2 längder fläskfile (400-1000 g) beroende på hur mycket det ska räcka till
2 burkar cream fraiche (5 dl)
2 förpackningar vitlöksost (tex Bonjour,philadelphia eller liknande)Du kan göra egen med naturell philadelphiaost,som du smaksätter med vitlöksklyfta/or
ett knippe gräslök

Stek fläskfilen,skivad i tunna skivor. Salta och peppra.
Blanda ihop färskost,creamfraiche och finhackad gräslök i en skål.
Lägg fläskfilen i en ugnsäker form,lite omlott över varandra.
Häll  "såsen" över fläskfilen.
Värm i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter. Ostsåsen ska rinna ner mellan fläskfilen och precis börja ta färg.
 Servera med klyftpotatis,grönsallad och ett gott bröd som tex bitar av painrich,eller baguetter.

Inga kommentarer: