fredag 23 mars 2012

Njutningsfullt inför helgen

Få saker få mig så lugn som en stund på balkongen i strålande sol. Blir filosofisk och kolugn inombords. Idag funderade jag då på varför just detta är så avkopplande. Kom på att det helt enkelt handlar om att göra något utan att göra något;-). Flummigt,javisst!

Det jag gör är att sola. Ingenting förutom solen kan skynda på beteendet. Jag kan sitta helt still,blunda och inte göra någonting,samtidigt som jag då gör något jag inte anstränger mig för, solar... Titta lite slött på en blå himmel eller en skata som flyger förbi,men ansträngande,nej!

Då min filosofiska sida kom fram idag,så satt jag och roade mig med att lyssna på ljud. Bilar åkte förbi,folk gick utanför och pratade i mobiler,det klickade i cyklar som susade förbi. Skatorna skränade,andra fåglade kvittrade och ett flygplan flög förbi. Där satt jag bara stilla,kände lugnet och en go värme som mjuknade runt mig. Jag var inte en del i deras värld,jag satt bara för mig själv,inlindad i en skön känsla. Ett lugn jag sällan finner någon annan stans i min tillvaro,då det alltid handlar om att göra något annars.

Det kan kännas slappt att titta på tv,sitta vid datorn och surfa lite planlöst,gå en promenad i lugn takt eller liknande,men ändå. Man är på sin vakt,man lyssnar på information,man håller koll på hunden,man läser text på dator och tv. Det är ändå ett aktivt beteende,om så inte för kroppen,men för hjärnan. Att sola är nog den mest avkopplande känsla jag kan finna nu...

Nu har jag precis vandrat in från balkongen och solen har försvunnit bakom knuten på huset. Inte mer än ett par soltimmar där nu på våren,men är nöjd med den känslan den gav.  Tyckte faktiskt jag fått lite,lite färg i ansiktet,men det kanske var inbillning. Känner mig lugn och nöjd. Helgen är räddad.:-)

Inga kommentarer: