torsdag 26 april 2012

Fiskgryta

Oj så gott det blev, och snabbt gick det också:-) En lite lyxigare variant av fiskgryta som jag "spetsade" med lite räkor.



Fiskgryta, ca 4 portioner

Blandad fisk efter antal portioner ( jag använde två laxbitar och en större pangasuisfile)
1-2 vitlöksklyftor
1 mindre grön paprika
10 cm purjolök
ca 4 dl matlagningsgrädde (beroende på hur mycket sås man vill ha)
2 dl skalade räkor
ca 3 msk sweet´n souer sås
salt, peppar och lite chilikrydda

Hacka vitlök, paprika och purjolök i mindre bitar. Stek dem snabbt i stekpanna och ta  sen bort dem så länge.
Skär fisken i mindre bitar och bryn den tillsammans med lite chilipulver, salt och peppar.
Häll över grädden och några matskedar sweet´n souersås. Blanda även i paprikablandningen och låt puttra ihop några minuter.
 Lägg sist i räkorna och låt allt bli varmt (koka aldrig räkor, då blir de sega).
 Servera med bandpasta eller kokt potatis.

1 kommentar:

Monica W sa...

Ser gott ut :-)