lördag 28 april 2012

Att bli av med en tv


Idag var det dags att åka till sortergården för att slänga ut min gamla tjocktv. Trodde det skulle bli smidigt med en liten resa dit, sen 30 sekunders slängande, och sen hem igen.

Nja, riktigt så smidigt gick det inte. Till att börja med var trafiken totalt igenkorkad i stan. Antar det berodde på lönehelg och lördag, så trafiken flöt sakta på. Väl på sortergården var det totalt igenproppat av bilar, kö in, och ingenstans att parkera. Att jag dessutom inte såg vart jag kunde slänga en tv-apparat gjorde att jag gav upp, tog en sväng runt "gården" och fortsatte min färd åt ett annat håll. Tänkte att jag åker på måndag istället, då jobbar folk. (Och det var innan jag insåg det var valborgsmässoafton).

En stund senare råkade jag stöta på Nina (med familj) utanför ett annat ställe, och eftersom jag fortfarande hade tvn i bilen frågade jag om det gick att slänga den någonstan i Forserum istället. Jag ska ju till farfar imorgon och tänkte det var smidigare att göra det där, utan en massa folk. Glad blev jag, då hon sa att det fanns ett ställe på baksidan av järnhandeln där man kunde slänga just elektriska grejer.

Nja, efter ytterligare övervägande åkte jag ju till Forserum redan idag, och for så klart dit för att bli av med "åbäket" i bilen. Där blev det stopp när jag träffade ägarna av järnhandeln, och de berättade att det var så "förr", men numera tar de inte emot sådant skräp...

Ja,ja, tvn var kvar i bilen, men på väg till stan igen senare, kom jag på en ny ide;-) Klockan var närmare 15, då de stänger på sortergården. Äh, jag chansar igen nu, det måste väl ändå  vara mindre folk mitt i stängningen..

Ja, det var det. Även om det ändå var en hel del kö kvar än, så kom jag ganska snabbt in och ropade efter en "gubbe" där (nåja han var yngre än jag, mååånga år).. Frågade var jag kunde slänga apparaten och blev visad till en plats 3 meter från där jag stog. Lite halvblind bara;-)

 NU är tv´n iallafall slängd och jag nöjd igen, men det tog sin tid;-)

Inga kommentarer: