tisdag 24 maj 2011

Upppppsss!

Klarade oss bra från regnet idag. Jag väntade ut att det lugnade sig på,och efter det har det vart uppehåll och till och med att solen tittar fram lite blygt nu:-)

Vad som inte var lika kul,var att Troja klippte en and idag (vågar man skriva det utan att bli anmäld?). Nej,hon var inte lös ens,men intresserade sig för en buske. Precis när jag såg två änder i busken skulle jag snabbt hala in kopplet just för att undvika senariot som utbröt....

Troja drar åt ett håll(in i busken) och jag åt andra. Jag blev överaskad sekunden efter henne och hann inte... På bara någon sekund får jag panik när jag ser att Troja greppat anden i munnen och börjar skrika NEJ,FY åt henne.Snälla vovven släpper genast,anden flyger iväg en 10 meter och börjar putsa fjädrar. Jag står kvar någon minut och kollar läget,men vad kan jag göra mer?

Tror inte anden hade accepterat att jag gick närmare för att titta efter skador tillsammans med "förövaren",men nu har jag sjukt dåligt samvete att den var skadad ändå. Sätter de sig och putsar fjädrar om den hade blivit det?

Hans hona(det var en gräsandshane) satt brevid,och jag såg inget blod, eller att den såg skadad eller halt ut. Kan jag ha fått en så snäll hund att hon bara greppade den lite löst? Usch,känns inte riktigt bra,men den SÅG inte skadad ut iallafall.....Problemet framöver är väl att hunden blir ännu mer intresserad av att jaga vilt,nu när hon fick resultat på det hela. Första gången hon fått tag i något om man bortser från två möss/råttor innan... Faan,att det ska vara så svårt att få en viltren hund!!!!

Inga kommentarer: