lördag 28 maj 2011

Kassler i pastasås/kasslergratäng med pasta

Det här mycket enkla receptet hittade jag i Willys reklamblad för några veckor sedan. Jag har inte hunnit pröva det själv än,men det låter så himla gott,att jag inte tror att det kan gå fel...

Kassler i pastasås,ca 4 portioner

400 g kassler
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
3 dl matlagningsgrädde
1 dl färsk persilja
pasta för 4 portioner enligt förpackning
peppar 
(riven ost,broccoli)

Skär kasslern i små bitar. Stek dem lätt i stekpanna med lite olja/smör. Finhacka purjolöken och vitlöksklyftan och fräs den mjuk i lite olja/smör. Hacka persiljan fint och lägg i den.Häll i grädden i pannan.Lägg även i kasslern och rör runt ordentligt.Låt puttra några minuter. Smaka av med peppar.

Koka pastan enligt anvisning på paketet och servera tillsammans med såsen.Servera med en grönsallad och något gott bröd.

Alternativt tips:
Blanda pasta och sås och lägg allting i en gratängform. Riv lite ost och strö över. Sätt in i ugnen i 225 grader i ca 10 min. Testa gärna att blanda i lite kokt broccoli i små buketter också.

Inga kommentarer: