lördag 26 mars 2011

Våfflor

Igår var det våffeldagen och jag var alldeles för trött för att ställa till med bjudning,eller ens fixa ihop en liten smet till oss här hemma. Efter att ha kommit i säng tidigt igår kväll,och även upp tidigt idag,så var dock energinivån lite högre igen. 

Efter att ha fått en långrunda med hunden understökad på morgonen i soligt,men kallt väder,så hanns det även med att dra runt dammsugaren och svabben på "dansgolvet" innan solen såg varm och inbjudande ut igen. Då var det precis dags för lie förmiddagskaffe. Det blev naturligtvis serverat på balkongen idag. I lä med lite fördragna fönster var det riktigt varmt. Lyxigt och skönt känns det nu att våren sakta med säkert börja sprida lite ljus och värme igen:-) Glöm därför för allt i världen inte att ställa om (framåt denna gång) klockan i natt heller. För då mina vänner,börjar den ljuva sommartiden också:-)

Men iallafall. Idag tar jag fram våffeljärnet och fixar till en våffelsmet på "dagen-efter" istället. Vi har bjudit in Sandra och Björn att sällskapa lite med oss till detta projekt.

Så för mig blir det nu att lägga in mitt våffelrecept till er, och sen sätta igång med gräddningen:).
Kan "varna" om att dessa våfflor sjunker ihop till tunna pannkakor snabbt,så vill man ha frasiga våfflor,ät direkt medans du gräddar...... 


Våffelsmet till ca 15-20 våfflor
6½ dl vetemjöl
2 krm salt
1 msk strösocker
3 tsk bakpulver
4 dl mjölk
2 ägg
2 dl wichyvatten eller en påse samarin i 2 dl vatten
150 g smält smör
1 dl vispad grädde

Blanda mjöl, salt, socker, bakpulver och rör det så det blandar sig.
Slå i mjölken och vispa så att det blir en slät smet.
Tillsätt äggen, grädden, wichyvattnet och vispa den slät igen.
Tillsätt sedan det avsvalnade smöret.
Låt smeten svälla en stund.
Grädda i ett hett våffeljärn.

Serveras omedelbart med grädde och sylt medans de är varma, alla våfflor är ju godast då!

Inga kommentarer: