fredag 18 mars 2011

Risotto a la Eleonore

Till middag idag blir det en egenkomponerad risotto. Detta är absolut ingen "riktig" risotto, och jag kanske borde kalla den kasslergratäng med ris i ugn istället. Men namnet har följt med i så många år att det inte känns rätt att byta  nu;-)

Denna rätt är iallafall superenkel att göra,och med orden "man tager vad man haver" så går det lätt att fixa ihop denna måltid med det som ändå finns hemma...Lite bas är förstås ris och kassler,men sen kan man mixtra hur man vill med resten.

Innan gratinerig ser min risotto ut såhär:


Min risotto för dagen innehåller detta:



Risotto till ca 4 portioner:

3 dl okokt ris
1 bit kassler (efter smak)
1  lök eller en bit purjolök
1 stor burk championer (eller kantareller)
1 liten burk ananas
2 tomater
1/2 paprika av valfri färg
4-5 dl färdig fryst grönsaksblandning
ev några broccolibuketter i mindre bitar
2-3 dl grädde
2-3 dl riven ost
peppar,salt 
ev vitlökspulver


Koka riset enligt anvisning på paketet. Lägg över i en större bunke.
Hacka lök,broccoli,ananas,svamp,paprika och kassler i mindre bitar.
Häll över dessa i riset och blanda runt.
Häll över grädde och hälften av den rivna osten i blandningen,rör runt ordentligt och smaka av med salt och peppar. Jag använder en del vitlökskrydda i också,men det är valfritt.


Lägg över allt i en ugnsfast form.
Skiva tomater och garnera över rätten. Strö resternade ost över allt.
Gratinera i ugn 225 grader ca 20-25 minuter eller  tills ytan börjar få lite färg


Färdig att äta:


 Och akta er för vassa knivar! Såhär ska det inte se ut:

Inga kommentarer: