torsdag 17 mars 2011

Shoppingdjävulen tog över!

Jodå,igår var det dags att bryta ännu ett löfte till mig själv och denna gången var det ekonomin.

Borde ha dåligt samvete,men nja,jag har inte det...Visst var/är målet att spara och betala skulder,men någonstans i huvudet finns även ordet leva. Jag har sparat ihop 20 000 kr på 3 månader och då kanske ni kan gissa att jag verkligen levt extremsnålt på min lilla kommunlön?!

Jag fick iallafall ideen om att jag ville piffa till lite hemma,och ska det göras,så ska det göras ordentligt. Som jag skrev i det andra inlägget,så är det svårt att få till det riktigt bra här hemma. Hade tänkt satsa på en glad färg som piggar upp,men efter lite eftertanke om vilken färg jag skulle använda,kom jag till insikt att inte många färger passar till mitt bohag. Har ju mörkbruna tunga möbler och älskar rött. Hade säkert passat bra,men blir ju på något sätt ännu "tyngre" känsla. Limegrönt är jättefint,men det hade jag förra året och vet hur svårt det är att hitta denna färg ton i ton....

Så istället bestämde jag mig för att göra rummet "vilsamt". Bruna toner blandades med sand och beige,och förutom en miss med gardinerna blev det riktigt bra. Hittade inga fina gardiner i beigt, och chansade på ett par vackra knytbandslängder i vitt med lite tryck i sand. Gardinerna är verkligen jättefina i sig,men det skar sig med det kritvita i gardinen mot den beiga soffan. Synd,men gardiner är ju varken det dyraste eller svåraste att leta efter sen. De får duga så länge!

Utöver gardiner inhandlades det en ny vardagsrumsmatta,en massa doftljus i olika bruna toner,ett par stora "afrikamasker" att hänga på väggen,nya bordslampor,plädar,kuddar och lite smått och gott i dekorationsväg till köket. Där kör jag ju på lila/ljung och grått, och det är betydligt enklare att hitta vackra saker till det.

Förkvällen ägnades till att "piffa" med de nya sakerna. Fönster putsades,gardiner ströks och lite småröj med att få allt på plats. Nöjd och belåten blev det sen "Halv åtta hos mig" och "Sveriges mästerkock" på tv innan kudden väntade på min trötta kropp. Hade ju jobbat under natten och inte sovit något under dagen!!! 

Ska lägga in lite foton på de nya sakerna sen,men klockan tickar iväg och först ska jag ta mig en ordentligt lång promenad med min väntande hund.... 

 Supernöjd med dessa ljustakar som spred ett underbart sken i hela rummet
 En av våra köksväggar med de nya ljustakarna på plats
 Plädar och kuddar inhandlades.Mjukisdjuret köpte jag till Troja,men passade för stunden in i inredningen;-)
 Doftljus i matchande färger med arom av kaffe och choklad
 Afrikanska masker blev dekoration på väggen,en på varje sida om tvn
 Två nya bordslampor fick pryda två små bord
 Gardinerna som inte passade :-(

Inga kommentarer: