fredag 4 mars 2011

Bästaste tacopajen

I morgon ska vi iväg till Jennie och Björn för en uppdelad,men skön kväll. Björn och Sven kommer bänka sig framför tvn med en film,och vi "flickor" (Jennie,jag och Anne) ska spela kort. Det var sjukt längesedan nu,men förr i tiden hade vi speciella kortkvällar där vi varvade vin,cigg och godis med en massa kortspel genom kvällen/natten. I morgon är det dags igen för en kortspelarkväll och självklart kör vi med spelet "Gin´n Rummy (reservation för skriftfel) och det är så kul. Tar en evighet att spela,men så roligt!!!!

Iallafall så måste vi ju ha en liten matbit under kvällen,och då Jennie bjöd på sin underbara älgkalvsgryta sist,så tänkte jag stå för käket denna helgen. I morgon serveras min egenkomponerade tacopaj och det är bara att hoppas den går hem. För att underlätta morgondagens bestyr står jag och fixar den nu (bara att värma imorgon sen) och ni måste naturligtvis få smaka på receptet:-)

Pajdeg ca 6 personer:
4-6 dl mjöl
1 tsk salt
1 msk socker
2 tsk bakpulver 
100 g smör
2 dl mjölk

Fyllning:
800-1000 g köttfärs
2 påsar tacokrydda (alternativ tacokrydda på burk)
1 burk majs (liten)
4 dl creamfraiche
1 förpackning philadelphiaost
1/2-1 burk tacosås mild
2 ägg
2 vitlöksklyftor
2-3 tomater
ev lite riven ost

Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och gör en ganksa "kletig" smet. Pressa ut degen i en ugnsform (lite större än en vanlig pajform) och täck även kanterna. Rulla ihop och använd lite folie som stöd för kanterna runt om. 
Förgrädda pajskalet ca 10 minuter i 200 grader. Plocka bort folien.

Bryn köttfärsen och tillsätt tacokryddan och lite vatten. Låt vattnet puttra in i ca 5-10 min. Häll i majsen när köttfärsen är klar och häll över blandningen i pajskalet.

Vispa samman ägg,creamfraiche,philadelphiaost,tacosås och pressad vitlök. 

Häll såsen över köttfärsen.

Skiva tomaterna och lägg över gratängen. Strö eventuellt lite riven ost över (behövs igentligen inte pga av philadelphiaosten).

Gratinera pajen i 200 grader i ca 20 minuter ,eller tills den börjar få lite färg över sig .

Servera med lite nachochips och en kall grönsallad! 

Inga kommentarer: