lördag 19 mars 2011

Köttbullemacka i min stackars mage....

Idag får jag verkligen skämmas över vad jag stoppat i min stackars mage. Ja,för inte har det vart några nyttigheter direkt....

Började med en frukost på jobbet,bestående av en kexchoklad och kaffe.

Eftersom jag hade tvättid på förmiddagen (och därför ändå inte kunde lägga mig att sova),så ställde jag mig att steka köttbullar mellan springet i tvättstugan.

Lite småhungrig så åkte det ner en 6-7 stycken i magen under stekningen. Man måste ju provsmaka ;-) Även en av gårdagens nybakta biskvier slank ner som mellanmål ungefär vid samma tidpunkt.

        OBS!!!!!!

 (Mitt bästa köttbullerecept finns under mars månads bloggarkiv om ni vill ha det. Tyvärr har jag inte kunnat ordna till recepten så överskådligt,men det finns några stycken även under 2010 och frammåt om ni orkar leta. Det går ganska lätt att titta på rubrikerna bara för att hitta,då jag skrivit "matnamnet" som överskrift om inlägget innehåller recept)

När klockan äntligen slog dags för lite sömn,var jag naturligtvis hungrig igen. Lunchen blev då 2 vaniljbullar jag "råkade hitta" i brödpåsen innan jag kröp i säng.Ha,ha,vilken underbar mathållning!!!

Vaknade nu vid 18-tiden och var liiiite nyttigare. Hade förberett lite kyckling i Unclebenssås och ris under förmiddagen. Dock orkade jag inte hacka några grönsaker,så den sötsura såsen smakade bättre än någonsin utan en massa "vatten"till.

Och efter maten blev det åter en stor kopp kaffe. Måste ju vakna till igen,och få lite energi till nästa jobbarpass i kväll. 
Som avslutning på denna energirika dag så gjorde jag precis iordning lite jobbarmackor. Även de blev lite extra lyxiga idag. För det säger jag,har ni inte prövat innan,så måste jag tipsa om min favoritmacka:

Köttbullemacka med majonäs och gurka:


Brödskiva
Bregott
Majonäs
Köttbullar
Smörgåsgurka

Bred ett tunt lager smörgåsmargarin på en halvgrov smörgås.
Bred eller spritza ut en ordentlig klick majonäs över smöret. 
Skiva köttbullar (helst hemmagjorda), och lägg på tills de täcker smörgåsen.
Lägg sedan över några skivor av inlagd smörgåsgurka
.Är det något som gifter sig i munnen så är det detta. 

Åhhh,längtar redan efter min kvällsmat..

Inga kommentarer: