måndag 31 oktober 2011

Ingen bra start på veckan....

Jag kan börja med att säga att det inte är rökpillrerna som tagit ner mitt humör och att jag på den fronten fortfarande inte känner av något..

Anledningen är istället all press som ställs på mig. Efter att ha sovit runt 12 timmar och jobbat 33 sen i fredags kväll, var jag dödstrött på morgonen när jag strax därefter skulle få sluta jobbet.Hade tänkt åka hem och sova i allafall några timmar idag och för stunden kändes det ändå ganska bra att gå av helgen pass. 

Kvart över sju är jag på väg att lämna jobbet när pappa ringer. Farmor är dålig och pappa står hjälplös inför situationen. Det var bara att sätta sig i bilen och åka direkt till Forserum. Är där en dryg halvtimme senare,kollar snabbt av läget och ringer ambulans. Försöker lugna dem båda under tiden vi väntar på dem och sitter med dem tills ambulanspersonal tar över. 

När farmor väl åkt,började jag röja i röran. Rensa kylskåpet på möglig mat,städa toaletten och gå igenom papper/räkningar på köksbordet. Blommorna fick lite vatten,tre soppåsar slängdes,det handlades lite mat, och innan jag åkte fixade jag lite smörgås och kaffe till farfar och tog en liten pratstund med honom.Han verkar skapligt lugn och jag har förberett så mycket jag kan med mat för idag och imorgon.

Hemma igen har jag nu ringt upp Magnus och pappa och talat om läget (Björn svarar inte),beställt tid till farfar på vårdcentralen och försökt få tag i handläggaren på hemtjänsten. Hon var naturligtvis på tjänsteärende,så det får bli eftermiddagens projekt..

Och vad är slutresultat tror ni? Jag är skitslut,känner mig som en urtvättad disktrasa och vill lägga mig ner och ge upp....Har för fasiken börjat stamma och prata osamanhängande de sista dagarna,jag måste snart få lite ro runt mig.Även mina batteri kan ta slut..

Förlåt för ännu ett gnälligt inlägg,men ibland måste jag få spy ut mig allt för att själv må lite bättre.....

6 kommentarer:

Sandra sa...

Eleonore, det här funkar ju inte!!! Du kommer bränna ut dig själv totalt. =( Önskar jag kunde hjälpa till, skulle gärna åka ut dit istället för dig om det skulle funka. kram

Eleonore sa...

Tack för din omtanke älskade du<3. Ska försöka reda ut härvan så snabbt som möjligt och hoppas jag håller den tiden iallafall;-) Hoppas ytterligare på att det sen ska bli lite lugnare och jag kan få ha några dagars vilotid. Ska se om jag kan fixa hemtjänsten lite bättre idag så man slipper åka så ofta framöver. De behöver ju hjälp med allt,men har bara tagit några ynka minuter varje dag. Inget städ,tvätt,handling eller så,bara tillsyn,bädda sängen och diska frukosttallrikar. 2 minuters jobb till hemtjänsten,flera timmar kvar..Kramar till dig,jag vet att du vill hjälpa till,men du har haft ditt,försök tänk på dig själv och min lille älsklingsDevin istället:-)Pöss

Nina sa...

Läste nu, efter skickat sms :( ring om du behöver spy mer, eller ha hjälp med något!!!!

jannie sa...

Tycker det är märkligt att det är du som måste göra allt, du har ju både pappa o syskon.
Vet att du bara vill väl men det slutar med att du går in i väggen om du måste hålla på såhär.
Hoppas du sätter hårt mot hårt till hemtjänsten, för det låter som att de har fått alldeles för lite timmar för det hjälpbehovet som de har.
Tänker på dig och du vet mitt nr om du behöver tjöta av dig. Kram <3

Eleonore sa...

Gick inget vidare med hemtjänsten.. Går tydligen inte "köra över" det de själva bestämt att de ska ha. Ska dock bli ett nytt VPG innan hon får komma hem,får se om hon går med på mer då

jannie sa...

Jag tror att du måste försöka förklara för dem att du inte har så mycket ork för att hinna med jobb, ditt hem och din hund och dessutom dem just nu. Det måste finnas en gräns någonstans! Kram<3