torsdag 6 oktober 2011

Tar det aldrig slut??

Vilka otroligt stressiga dagar det vart.. Är glad över att jag trots allt tagit semester,för annars hade det aldrig gått. Samtidigt är det naturligtvis otroligt tråkigt/surt att offra en massa ledighet till en massa måsten det har blivit..

Idag vaknade jag upp till strilande regn. Tycker inte det är så farligt igentligen,men för att hinna med att iallafall få i mig en kopp kaffe innan jag traskade ut med Troja,släppte jag först bara ut henne på gräset utanför för att kunna kissa. Den bekväma lilla vovven gick ut 2 meter utanför dörren och vände igen,utan att ens göra av sig.

Hann få i mig både kaffe och frukost innan regnkläderna åkte på och det var dags för långpromenad. Tro det eller ej,men det var riktigt uppfriskande att gå i ösregn,bli ordentligt blöt,men inte ha bråttom hem.

Hemma igen så hade jag ändå en hel del jag skulle uträtta och det var bara att sätta igång. Igentligen inget jättemåste,men jag åkte runt stan och fixade en del som legat på hyllan och dammat. Började min runda med en sväng till Huskvarna för att lämna tillbaka mina hyrda filmer. En var trasig ( I rymden finns inga känslor)och en hann jag inte se (Helen).Den sista som jag då såg,var sådär. Hade förväntat mig mycket mer även om den var lite småmysig mellan varven..


Fortsatte mot Österängen,tankade och sprang upp till Willys. Blev en del handlat,bla till min lilla tjejkväll med Jeanette imorgon,men även lite annat,då tanken var att fixa lite mat att frysa in idag igen.

Nästa stopp blev på A6. Fick äntligen tag i lite bruna byxor:-) Tre par inhandlades efter att ha gått igenom både Kapphal och H&M. Fick även tag i ett par tröjor och ska nu klara mig med kläder året ut är det tänkt:-).
 
Fortsatte vidare mot bolaget och inhandlade lite gött vin till morgondagen.Ska bli kul att få tjata av sig med Jeanette imorgon.


Sista stoppet blev på IKEA. Som jag skrev innan,så fick jag ju inte tag i doftljus i Ullared,så detta inhandlades idag istället. Kom hem och det blev en liten mini-julafton att få packa upp.


Sen blev det full fart igen. Ringde runt och fick en del samtal själv. Pappa och jag behövde prata ihop oss lite om farmor och farfars flytt. Farmor  ringdes och hon behövde hjälp med att ringa apoteket (telefonkö) och lite annat runt omkring. Precis när jag var färdig kom Sandra en snabbis. Jag var nog inte jättesocial och körde iväg henne efter en stund då det var dags för nästa hundpromenad. 

Ännu en blöt långpromenix runt Rocksjön och det var skönt att komma in igen.Varvade sen ner lite med lite matlagning. Ja,det är faktiskt avkopplande att laga mat,bara man har tiden det krävs.


Fixade en riktig rejäl balja med Pustasoppa och även en stor gryta Kebabgryta under eftermiddagen innan telefonen började ringa igen. Lite tjat och praktiska göromål igen och bilden börjar klarna. Jag har insett att jag inte kommer få ta det lugnt nästa vecka heller (suck!!)...


I kväll har det rullat på igen. Lotta (som var här i lördags) skänkte bort en tv på facebook igår och jag var snabb och tänkte på kortidsplatsen på jobbet som saknar tv. Ringde Björn och bad om hjälp med den 60 kilo tunga tvn och i vanlig ordning när han är inblandat ska det gå i 170 knyck..."Jag kommer om 10 minuter" var hans svar, och jag fick snabbt ringa Lotta och ordna detta. Skulle bara få in tvn i min bil var tanken,men Björn tyckte det var lika bra att köra den direkt till jobbet,så det blev en snabb tur även dit.Var lite kul att få träffa vår nya boende som kommit nu under min semester,men gladast var att se att hon blev såå glad över tvn. Tack snälla Lotta för tvn,och tack snälla Björn för hjälpen att få den på plats. Ni är så snälla:-).


Som lite tack för hjälpen skickade jag med Björn och Sandra några portioner mat hem sen,och jag tror de blev nöjda. Ska bli intressant att höra om de klarar maten,.för det jag har lagat idag var ordentligt kryddat kan jag lova,och det sa jag inget om;--)...Björn fick även med sig lite kläder och en leksak till Devin som jag shoppade i Ullared.

Jag blev också lite extra glad att få en fin bit fransyska av Björn sådär helt appråpå. Ska se om jag hinner laga till den en gång och bjuda hem han på den. Jag vet inte,men jag fick bara en liten tanke i huvudet att han gav bort den för att han inte riktigt visste vad han skulle göra med den;-)...


Kvällen är kommen och det är snart dags för sängen. Ska försöka komma någorlunda tidigt i säng  idag då även morgondagen har en hel del att bjuda på.... Slit och släp med andra ord,men en hel del små ljuspunkter kommer alltid och livar upp mellan varven. Imorgon ser jag fram mot att njuta av en kväll med vin,mat och gött tjat...

Inga kommentarer: