onsdag 12 oktober 2011

Måste beklaga mig lite..

Jag har flyttat många gånger i mitt liv. Då har man tyckt att man har mycket saker,men jag har tänkt om efter att tillbringat några dagar hos farmor och farfar.

Jag ljuger inte,men jag har aldrig sett maken till grejer innan.Jag trodde inte det var möjligt att fylla ett hus till bredden så som de gjort. Visst har jag sett tv-program som "Rent hus" och "Extrema samlare",men på något sätt har ju dessa människor i programmen antingen extremt ostädat,eller plockat hem skräp och samlat på. Där går det städa och slänga prylarna och så är det liksom fint igen.

Här pratar vi istället om kristallskålar,gamla fina serviser,silverbestick,100-åriga prydnadssaker mm,som ligger blandat med en massa billigare prydnadssaker,skräp och sådant. Trodde inte det var möjligt att man bott i ett hem i över 60 år (för farmor) och 90 år för farfar, och aldrig slängt en pryl.

Hur tänker farmor när hon ska spara 30 gratängformar och 7 sockerkaksformar tex. Jag har en sockerkaksform,och det räcker alldeles utmärkt. Hur mycket har hon tänkt baka på en och samma dag i framtiden,hon är för guds skull 87 år..För att inte tala om alla vaser,ljusstakar,serviser,,linnelakan,dukar,väggbonader,plastbunkar,glasskålar,grytor,minnen,tidningsurklipp...
....Jag börjar bli lite lätt frustrerad som förnamn och irriterad som efternamn. Jag vet att de är gamla,jag vet att de inte vill skiljas från sina prylar,men saker måste fungera. Det är omöjligt att få in allt i en tvåa,men hon förstår inte. När man tror sig ha tömt en bokhylla eller annan möbel,ja nog fasiken hittar man fler gömmor någonstans, och just nu känns det som att man aldrig kommer bli färdig. Jag blir gaaaalen.

Nåja,idag tänker jag inte köra några prylar. Ska ta med mig Troja till den nya lägenheten och försöka ställa in de saker som får plats i skåpen så länge. Det är redan fullt i de flesta,men jag får försöka trycka in dem lite bättre och se om jag kan bli av med några saker till. 

Jag undrar om denna flytten någonsin får ett slut..

Inga kommentarer: