söndag 17 april 2011

Pustasoppa,snabbt,enkelt och billigt

Matlagning när den är som bäst,snabb,enkel och billig..... Denna rätt,som mer är som en gryta, än en soppa igentligen,är en god och matig köttfärsoppa som får mycket av sin karraktär av creamfraichen. Här ska man inte snåla kalorier genom att använda lätt-creamfraihe,då det blir "blaskigare"....Otroligt billig och snabb mat som även går att frysa utan anmärkning. Trots att receptet ger en hel stekgryta full med mat,så rekomenderar jag att man göra hela grytan. Otroligt smidigt att bara tina upp och värma när tiden är knapp:-) 
Härliga färger av alla nyttiga grönsaker



    Pustasoppa till ca 8 personer

Ca 600 g blandfärs
1 gul paprika
1 röd paprika
1 grön paprika
1-2 gula lökar
1-2 köttbuljongtärningar
2 små (4 dl) burkar creamfraiche
4-5 medelstora morötter
2-4 msk tomatpure
vatten
peppar,salt

Bryn köttfärsen tillsammans med löken(hackad) i en stor stekgryta eller liknande. Har man ingen kan man istället bryna färsen i stekpanna, och sen lägga över i en större gryta.
Tillsätt vatten(ca 7 dl beroende på hur tjock soppa man vill ha) och köttbuljongtärning/ar och låt småkoka..
Riv morötterna och rör ner.
Hacka paprikorna och rör ner.
Salta och peppra efter smak.
Tillsätt tomatpure efter smak.
Låt allt småputtra i ca 10 min och rör sist ner creamfraichen. Låt allt bli varmt och koka ihop ett par minuter till. 
Servera med smörgås/frallor med smör och ost. 

Inga kommentarer: