tisdag 26 april 2011

Ostgratinerad kassler med ost och spenat

Denna gratäng med spenat, har jag gjort ett par gånger och jag tycker den är supergod. Till och med sambon,som inte gillar spenat så värst mycket,tycker faktiskt den är helt okej. Det får man väl ändå se som ett bra betyg.... Idag var det dags igen att avnjuta lite god och nyttig spenat ihop med lite mindre onyttiga saker som grädde och ost:-) Enkel att göra och sköter sig utmärkt i ugnen alldeles själv...

Ostgratinerad kassler med ost och spenat ca 4 personer

1-2 pkt djupfryst spenat (ca 500-800 gram)
½ tsk salt
1-2 krm svartpeppar
1-2 krm riven muskot
1 msk mjöl
1-2 dl grädde (mjölk)
400-500 g kassler i skivor
3-4 skivade tomater
Ca 2 dl riven ost

Sätt ugnen på 225 grader.

Tina spenaten i en kastrull,med lite smör i botten. Rör i mjölet och red av med grädde(mjölk).Låt koka upp.Smaka av med salt,peppar och muskot. Bred ut spenaten i en smord, ugnssäker form (där även kassler och tomater ryms). Strö över salt, peppar och muskot.

Lägg kasslerskivorna i rader på spenaten. Täck med skivade tomater. Strö över riven ost. Låt formen stå i ugnen cirka 20 minuter tills allt är varmt och osten smält och fått lite färg.
Servera med kokt potatis. 

 

Inga kommentarer: