söndag 17 april 2011

Kycklingfile i sås med smak av timjan

Ännu en kycklingrätt som är lite "speciell" i smaken. Timjan och senap ger karaktär åt denna rätt som smakar lite lakrits tillsammans med en smakrik gräddig sås...

Kyckling i sås med smak av timjan,ca 4 portioner


4 portionsbitar kycklingfile/innerfile
1/2 dl vatten
4 dl grädde
2-3 tsk senap
1 hönsbuljong
1 tsk torkad timjan
1 msk mjöl
salt,peppar
(färsk timjan till garnering)


Krydda kycklingfileerna med lite salt och peppar,stek dem nästan klara i stekpanna.
Ta en skål och blanda övriga ingredienser.
Slå såsen över kycklingen och låt puttra ihop en ca 10 min under lock.
Lägg i lite färsk timjan för att få ett lite "lyxigare" utseende (kan uteslutas)..
Servera med kokt ris och en grönsallad.
(Bild kommer senare)

Inga kommentarer: