söndag 17 april 2011

Köttfärsås på Eleonores vis

En hederlig köttfärssås gör vi väl alla ibland. Vi har alla olika saker vi använder i våra recept och här kommer min variant av köttfärssås.

Köttfärssås,ca 4 portioner:

Ca 500 g blandfärs
1-2 gula lökar
1 burk championer
1 burk krossade tomater
1 buljongtärning
2-3 dl mjölk eller grädde
1-2 msk mjöl
1-2 morötter
1 liten burk majs
tomatpure,ketchup,soya
salt,peppar,köttfärskrydda

Bryn färsen, löken(som ska vara hackad) och championer i en stor stekpanna/stekgryta.
Blanda i mjölet och rör ut i färsen.
Blanda i krossade tomater,grädden och buljongtärningen och låt allt puttra ca 5 min tills buljongen är löst i vätskan.
Riv morötterna och tillsätt dem och majsen.
Smaka av med peppar,salt,tomatpure,köttfärskrydda och eventuellt ketchup.
Tillsätt några droppar soya (för färgens skull) och låt allt puttra ett par minuter till...

Servera med spagetti,knäckebröd och en blandad grön salld.

Även denna bilden är direkt från gryta-till-frys,så ingen fin uppläggning och dessutom fattades majsen i min sås denna gång....

Inga kommentarer: