måndag 21 maj 2012

Varm macka med kantarellstuvning

Igår lyxade jag till det igen:-) Efter att vart ute en sväng och fått se de underbaraste små nyfödda dunbollarna i Liljeholmsparken, blev det varma mackor här hemma. Riktigt gott (och onyttigt).

Och för er som varken har kantareller i frysen eller i skogen nu under våren, så går det alldeles utmärkt att använda både färska championer eller på burk.



Gräddstuvade kantarellmackor

Skivor av formfranska efter antal portioner
svamp
1/2 lök
Smör
Skivad ost
Mjöl
grädde/mjölk
salt, peppar

Hacka löken och stek den tillsammans med svampen i stekpanna, rikligt med smör.
Pudra över lite mjöl över svampen och rör om. Häll i mjölk och/eller grädde och låt putta upp. Smaka av med salt och peppar. Tänk på att stuvningen ska vara ganska tjock, då den annars rinner av mackan.
Bred eventuellt lite smörgåsmargarin på brödet och lägg på stuvningen. Lägg över någon ostskiva över stuvningen.
Gratinera på en plåt, klädd med bakplåtspapper i ugn, ca 200 gr i ca 10 minuter. När osten är smält och börjar få lite färg är det dags att avnjuta:-)

Inga kommentarer: