lördag 5 maj 2012

Bytte bak mot mat

Idag vaknade jag tidigt. Redan klockan sju var jag uppe och studsade i köket.

Lagade mat till farfar och kom iväg till honom sen, strax efter tio.

Allt var sig likt där, och jag stannade ingen längre stund idag. Lite alldagligt tjat, en kopp kaffe och upp-ösning att matportioner. Kändes helt okej, då farfar haft besök av pappa igår, och ska med på kalas imorgon. Han blev jätteglad över inbjudan, och jag har lovat hämta honom strax innan fyra imorgon. Vi ska bara en trappuppgång bort från honom, men jag vet att han ju är lite snurrig trots allt, och inte vet riktigt vart vi ska ändå. Det blir nog bäst om jag hämtar honom;-)...

Han är ju lite rolig farfar också.. Han är jätteorolig för mig för att jag delat på mig. Han frågar om jag gråter och hur jag klarar mig nu. Jag försäkrar honom om att allt är bra, att det var jag som ville detta och att jag klarar mig bra själv.

 Ändå säger han hela tiden "tröstande" ord om att jag nog hittar någon annan snart igen, jag behöver nog inte vara orolig för att vara själv hela livet. Han menar på att jag ju är "duktig" med mat och hemmasysslor, och att säkert någon vil ha mig;-).

Han gillade Sven, då Sven ju var uppvuxen på landet med djur och gård, precis som han själv. Farfar är ju av den generation att man inte delar på sig i onödan, det viktigaste är att man är "duktig" på att jobba och inte är elak, då håller man ihop livet ut, även om det inte finns kärlek med i bilden. Nåja, stackars farfar har ju fått chocker innan, då både pappa och två av mina bröder delat på sig. Han kommer nog över detta också;-)

Efter detta, så for jag mot Plantagen. Hade pratat med Jeanette i telefon, och när jag frågade vad Jonas önskade sig i födelsedagspresent, så fick jag : "Krukväxter med svarta krukor", till svar.

 Jonas (min äldsta brors ene son), har nyss flyttat hemifrån och har väl inte prioriterat detta ändamål riktigt. Jag blev glad över en konkret sak att köpa, och hoppades på att hitta något fint idag.

Och något fint hittade jag. Till mig själv....;-) Ja, en underbar uteväxt som heter murklocka, och jag var "tvungen" (mycket sånt tvång nu) att köpa den till min balkong nu när påskliljorna har blommat över.


Jodå, jag fick även tag i krukväxter med svarta krukor till Jonas, men blev lite besviken över deras utbud idag. De hade dåligt med växter, och trots att växterna jag köpte var fina, så hittade jag inte riktigt det där perfekta jag ville ha. Vi får hoppas att han och hans tjej "Jossan "ändå blir nöjda imorgon:-).

Nu i eftermiddag har jag ägnat tiden åt att plantera lite på balkongen. Mina örtkryddor växer och har planterats om, och två engelska pelargoner har kommit i jorden i min balkonglåda. Riktigt nöjd med detta:-) Har efter detta även gått runt med "snabeldraken" (dammsugaren) och fått upp all jord jag spillt ut..

Kvällen blir lugn. Efter ytterligare tankar på dethär med vovve, ska jag googla runt lite, kolla uppfödare av hundar och läsa på lite mer igen.. Allt är ganska spännande och förväntansfullt nu:-)

Go kväll på er

Inga kommentarer: