lördag 5 maj 2012

Havreflan

De här kakorna är ganska smarriga, även för mig som egentligen inte gillar kakor. De kan dessutom varieras, genom att äta dem som de är, eller att man lägger en chokladsmörkräm mellan och får en helt annan karaktär på en kaka. Lätta att göra är de också, det gillar jag:-)

Havreflan

2 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl grädde eller mjölk
1/2 dl sirap
1 1/2 dl smält smör
2 dl mjöl
1/ tsk bakpulver

Blanda noga samman alla ingredienser i en skål.
Klicka ut ca 1 tsk stora klickar  på en smord och bröad plåt. Tänk på att kakorna flyter ut, så klicka inte för tätt.

Grädda kakorna i ca 175 grader, i 6-8 minuter. De är klara när kanterna börjar mörkna något.
Låt kakorna svalna, och lossa försiktigt flanen från plåten sen.

Som jag skrev, kakorna blir lyxigare av en smörkräm mellan, och här är den:

Smörkräm

75 g smör
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao

Blanda ihop alla ingredienser till smörkrämen. Bred, med exempelvis en smörkniv, ut en klick smörkräm på varannat havreflan ,och sätt sen ihop två och två. Gott:-)

Inga kommentarer: