tisdag 8 maj 2012

Fläskfilegryta

Idag tog jag mig i kragen och lagade mat igen. Jag hade en fläsfilebit i frysen och gjorde en riktigt god gryta på den. Grytor är så smidigt att göra och är perfekta att frysa in med sås och allt om det blir något över. Perfekt även till farfars middagar framöver.


Fläskfilegryta ca 4 portioner

En länga fläskfile, ca 5-600 g
1 gul lök
1 liten burk championer
ca 1 dl kantareller
1/2 pkt bacon
1 köttbulkongtärning
1/2 - 1 msk senap
1 msk gele
1 msk mjöl
ca 4 dl grädde eller gräddmjölk
lite soya för färgens skull om man vill
salt, peppar

Skär fläskfilen i lagom bitar för grytan. Bryn dem med lite salt och svartpeppar.
Lägg över i en gryta.
Hacka lök, svamp och bacon i små bitar.
 Bryn alltsammans i stekpanna och slå över i grytan med köttet.
 Pudra mjölet över grytan och rör om ordentligt.
Lägg sedan i resterande ingredienser och låt allt puttra ihop tills köttet är klart, ca 10 minuter. Smaka av och krydda eventuellt mer med salt och peppar.
 Severa med exempelvis kokt potatis, vinbärsgele och inlagd gurka.

Inga kommentarer: