onsdag 1 februari 2012

Ugnsbakad falukorv

Enkel och lättlagad vardagsmat som är lika smidigt,men godare än att "bara" steka falukorven rätt av.


Ugnsbakad falukorv

Falukorv efter antal personer
1 tomat
några ostskivor
ketchup,senap

Skär snitt i falukorven på ungefär 1,5 cm skivor (inte rätt igenom,utan kanske genom halva)
Skär bort några mm från varje skiva,så du får som små fickor att stoppa i resterande ingredienser.
Dela och skär tomaten i tunna skivor. Lägg en tomatskiva i varje "ficka". Lägg även en ostskiva där.
Klicka ut en klick senap och en klick tomatketchup mellan osten och tomaten.
Vill man ha mycket smak,så kan man även klicka ut lite senap oc ketchup på hela korven.
Lägg korven i en ugnsfast form och lägg ett par ostskivor över .
Ugnsbaka korven i 175-200 grader tills osten smält och korven är varm.

Servera förslagsvis med potatismos eller makaroner.

Inga kommentarer: