onsdag 1 februari 2012

Potatismos

Jag tror det är få som gillar pulvermos bättre än riktigt hemmagjort. Visst tar det längre tid,men såå himla jobbigt är det ju inte,och inte speciellt svårt heller.


Potatismos

Mjölig potatis efter antal personer
mjölk (grädde)
en klick smör
salt,peppar
(gräslök,mos och pommeskrydda)

Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten(ca 20 min).För snabbare tid,skär potatisen i småbitar.
Häll av vattnet,klicka i lite smör och krydda efter behag. Häll i lite mjölk och eventuellt en skvätt grädde (smakförhöjare). Ta fram elvispen och vispa potatisen till mos och tills alla klumpar är borta. Häll i lite mjölk,lite efter hand när ni vispar, tills ni får den konsistens ni vill ha.
Strö gärna lite finhackad gräslök över vid servering.

Servera  exempelvis med ugnsbakad falukorv och lite grönt,köttbullar och lingon,eller en bit fisk.

Inga kommentarer: