onsdag 8 februari 2012

Rekordsnabb

Inkommen från långpromenaden runt Elmia på snabba timmen idag. Jag kan om jag vill;-). Jag gick fort idag och Troja krånglade inte med att stanna och lukta hela tiden. Dessutom har jag inte behövt vänta in henne, att hon ska komma ifatt,som när hon är lös. Ja,för nu under hennes löpning är det strängt med kopplet,inga valpar här inte....


Idag var det betydligt mildare ute,men temperaturmätare gör mig konfunderad. Det stog - 3 på våran här hemma, -9 på den nere vid Elmia. Kan det skilja så mycket på bara några kilometrar bort? Nåja,huvudsaken är att det kändes behagligare att gå iallafall. För gå behöver jag minsann göra. Mitt mål är att öka tfrån en till två långpromenader om dagen,iallafall några/ett par gånger i veckan. Kör ju stenhårt med matintaget nu,så att öka motionen lite, bör förbättra chanserna att lyckas rejält med viktnedgången.

Just med min så kallade diet går det förvånansvärt bra. Jag tror det gjorde min kropp riktigt gott att ha börjat äta på regelbundna tider. Stackars kroppen har verkligen fått ta stryk under lång tid. Är inte speciellt hungrig alls längre heller. Aldrig mer än 4 timmar mellan målen,och lite mindre mat på tallriken vid middag och/eller lunch. Vet jag att det kommer dra ut på tiden med något mål,så tar jag till mina måltidsbarer,shaker eller bara något enkelt som någon morot mellan tiderna. Vinförbud, (förutom på lediga helger) är också infört. Mer behöver man tydligen inte göra för att gå ner,plättlätt ;-)

Jag har gått ner 2 kilo redan,men är än så länge ganska långt från mitt mål på 10 (8 nu då)kg. Känner mig väldigt motiverad denna gången, och är glad för varje minuskilo. Trots allt är jag bara inne i början av vecka 2 ,och har ju ändå fuskat på helgen som vart. Ett måste för att vilja fortsätta i längden.

 Fuskade lite igår också faktiskt.;-)Jag bakade bullar till farfar och var helt enkelt "tvungen" att provsmaka en. Råkade nämligen använda lite för varm degvätska, och degen jäste inte riktigt som den skulle. Jag ville därför provsmaka om de var ätliga innan jag lämnar bort dem. Men eftersom jag håller lite koll på kaloriintaget över dagarna,så låg jag rätt lågt igår. En bulle kan inte ha gjort någon större skillnad,då jag låg långt under de rekomenderade 2000 kcal per dag,trots bullen jag åt.


 Jag försöker hålla mig på ca 1500 kcal för att gå ner ,och räknar inte bort något för promenader eller liknande motion.. Man blir faktiskt mindre och mindre benägen att fuska när man går ner i vikt. Man vill ju inte riskera att gå upp och förstöra allt man kämpat med,så jag avstår gärna det mesta nu...

Frukost och kvällsmat ser ut såhär,med variation på makrill och keso. Helt okej faktiskt:

Inga kommentarer: