onsdag 14 september 2011

Slött och slappt

Så enormt trött. Inte blir det bättre av att jag fått in en ny vana med att sova en stund på eftermiddagen. Detta har naturligtvis skapat sömnproblem på natten och de sista dygnen har inte vart kul alls. Till på köpet är Troja skendräktig och väcker mig på nätterna med sitt pip och gnäll efter de valpar hon inte har..

I måndags natt väckte hon mig vid tre. Eftersom hon i vanliga fall är så försiktig att hon knappt ens säger till om hon är dålig i magen,så trodde jag det var en akutsituation och att hon måste ut medetsamma. Snabbt på med kläderna och ska precis ta på mig skorna när jag inser att hunden inte ens följt med mig ut i hallen. Nä,inte var hon nödig inte!!!

För att inte tala om alla andra konstiga ideer hon har nu. Igår hittade vi ett slemmigt och äckligt ben som hon hade bäddat ner i våran säng. Att gå ut är heller tydligen inte roligt. Idag skulle hon gå sina egna vägar och ville inte alls följa med där vi brukar gå. Hon fick som hon ville och idag tog elmiarundan med extravägar en bra stund längre än var den brukar.Dessutom hade hon bråttom hem till "valparna" och skulle gena precis överallt där hon kom åt.Att hon dessutom stormskällde på en nerfallen skylt på vägen visar väl bara att hon inte är riktigt som hon ska just nu...

Men inget ont som för något gott med sig. Hundskrället matvägrar. Låter väl elakt och säga att det är bra,men då hon blivit alldeles för rund då hon vart totalt matskadad innan,så kanske hon kan gå ner lite i vikt nu igen utan att jag är den "elaka" som ger henne mindre mat än vad hon själv vill ha. Hon får fortfarande mat 2 gånger om dagen,men hon lämnar den. Det enda som duger just nu är grisöron och leversnittar...Jag vet sen innan att hon överlever ändå och är inte ett dugg orolig...

Ännu en positiv sak är att hon är bra mycket bättre med hudproblemen igen. Jag har inte orkat skriva igen att hon vart ganska "skabbig" ett tag och jag har funderat och funderat på hur länge jag ska orka kämpa med hennes hudproblem. 

Jag köpte nytt foder för några veckor sedan. Ett dyrt foder som skulle vara jättebra med massor av nyttiga fetter för huden. Att min hund fick bulor som såg ut som att hon fått 300 myggbett gjorde mig ledsen,men jag fick aldrig tanken i huvudet att det kunde vara det nya och superbra fodret jag köpt. Min hund är ju damm-allergiker,inte reagerat på foder. 

Men så av en slump råkade jag se ett finskt hundprogram där de klart och tydligt talade om att det finns förrådskvalster i vissa torrfoder. Poletten ramlade ner och jag slutade med det dyra fodret,köpte ett "skitfoder" jag aldrig trodde jag skulle inhandla själv. Ett sista desperat försök...Doggy!!! Ta i trä,efter ca en vecka nu så är bulorna borta,huden helt läkt och på de torra fläckarna börjar pälsen sakta men säkert växa ut normalt igen...

Kan det vara så jäkla enkelt att min hund fått för bra foder av mig?Att jag önskat min hund så väl att jag inte ens funderat på att hon skulle funka bäst på ett billigt foder. Är vi så jäkla dumma,vi människor,att vi tror på att dyrt= det bästa? Jag vågar fortfarande inte tro att ett "skitfoder" som Doggy är lösningen på våra problem,men just nu ser det dock ganska ljust ut.:-) 

Inga kommentarer: