söndag 11 september 2011

Persiljejärpar


Trodde jag lagt in detta recept till er innan,men efter en sökning visade det att så inte var fallet. 
Så eftersom  jag vart dålig på nya recept till er på sista tiden, får ni här mitt bästa recept på persiljejärpar. Gott alternativ till de vanliga köttbullarna...

Rersiljejärpar,ca 4 portioner

400 g blandfärs
3/4 dl ströbröd
1 äggula
2 dl mjölk
1 tsk salt
 2 tsk vitpeppar
1- 2 dl finklippt persilja

Sås:
3 dl steksky
2 msk vetemjöl
1 dl grädde eller mjölk


Blanda alla ingredienser i en bunke och rör ihop färsen.
Forma färsen  till "avlånga" järpar och
lägg dem på en fuktad skärbräda. Stek dem ljust bruna i
omgångar i lagom varmt matfett. Lägg över dem i en gryta.
Vispa ur stekpannan med litet vatten och slå skyn över
järparna. Efterstek dem 5-8 minuter.
Lägg upp järparna. Red av skyn med vetemjölet utrört i kallt
vatten. Späd med mjölken/grädden och låt såsen koka 3-5 minuter. Slå den över järparna och servera dem tillsammans
med potatis och en god sallad.Strö gärna lite extra färsk persilje över innan servering



Inga kommentarer: