torsdag 23 juni 2011

Smördegssnurror

Dessa blev supergoda och smarriga,men även här gjorde jag nog misstaget att göra dem dagen innan. Smördeg SKA serveras färsk och spröd,nygräddad från ugnen,,för att inte "dega ihop"...

Smördegssnurror ,ca 15 st

4 smördegsplattor
1paket fetaost
1 knippe basilika (går lika bra med torkad,men färska kryddor är alltid godare)
1 msk olivolja
10 körsbärstomater
100 g rökt skinka
Salt & svartpeppar
.
Kavla ut smördegsplattorna till fyra lika stora plattor ca 25×25 cm.
Mixa eller vispa ihop fetaost, basilika, olivolja.kryddor och tomat till en kräm.
Bred ut krämen på två av smördegsplattorna.
Hacka skinkan i mindre bitar.
Lägg skinkan på fetaostkrämen
Lägg de andra smördegsplattan uppepå och rulla ihop till en rulle.
Skär rullen i skivor om ca 2 cm och lägg i bull eller alminiumformar.
Grädda i ugnen i ca 10 minuter i 200 grader varm ugn, eller tills degen är gräddad och spröd.


Inga kommentarer: