söndag 12 juni 2011

Pizzasallad

Så enkelt,så gott. Detta är en klassisk sallad som smakar som pizzerians. Så lätt att göra och passar lika bra till andra maträtter. Passa på nu när sommarkålen kommit och njut av dess smak.

Pizzasallad

Vitkål (använd så mycket du själv vill ha)
Någon eller några matskedar olivolja (beroende på mängd vitkål)
Någon matsked vinäger
ev lite röd paprika(fint strimlad)
ev en liten tsk senap
ev en vitlöksklyfta(pressad)
salt,peppar,oregano (salladskrydda)

Hyvla med osthyvel eller skär med kniv fina strimlor av vitkålen.
Tillsätt resterande ingredienser och blanda väl.Välj själv vilka samker du tycker passar bäst för din smak. Själv avstår jag både senap och vitlök i min,då jag tycker om de lite renare smakerna i en sallad. Låt stå i kylskåp en stund så smakerna hinner blanda sig. Salladen blir pizzeria-mjuk efter en stund i kylskåp och går att spara i ett par tre dagar.
Tänk på att vinägern är väldigt sur,så man smakar av lite. Får man i för mycket går det neutralisera lite med med någon tsk socker.

Inga kommentarer: