torsdag 23 juni 2011

Oststänger (drinktilltugg)

Första gången jag gör dessa och de blev goda som sjutton i smaken. Däremot blev de snabbt sega och inte så spröda som jag fille ha dem från början. Rekomenderar därför inte att de görs så långt i föväg och inte förpackade i burk så vätskan degar ner dem..

Oststänger ca 25 st

2 smördegsplattor (17x 8 cm)
1 ägg
4 msk riven permesanost
salt

Kryddor att mixtra med:
kummin
oregano
salladskrydda
vitlökskrydda
sesamfrö
vallmofrö

Tina smördegsplattorna.
Sätt ugnen på 200 grader
Pensla en plåt med smör


Vispa upp ägget med en gaffel och pensla smördegsplattorna.
Skär tunna remsor (ca 12 per platta) av smördegen.
Snurra eventuellt stängerna och dra ut dem lite på längden innan du lägger dem på plåten.
Strö över osten och salta lätt.
Krydda efter behag (ej nödvändigt)
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter tills de fått en gyllenbrun färg och höjt sig lite.


Inga kommentarer: