onsdag 24 augusti 2011

Får man beklaga sig lite???

Igentligen tycker jag inte om att beklaga mig. Samtidigt är det ett jäkla bra sätt att få ur sig lite tankar och slippa ha kvar dem i hjärnan alldeles ensam. Kan man dessutom få lite medhåll och ett tröstande ord på vägen,kan man sen gå vidare med en lite lättare ryggsäck. Bara att någon lyssnar kan vara skönt,skit samma om de igentligen inte bryr sig,bara de håller med den stunden man behöver prata av sig;-) Är det ett elakt sätt mot sina medmänniskor? Jag vet inte.Förlåt i sådana fall.

Jag funderar ganska mycket ibland. Det finns så mycket inom mig som jag inte vet hur jag ska hantera riktigt och på ett sätt är det rätt konstigt. 

Ställ mig inför vilket problem som helst,jag löser det åt dig. Jag har alltid ideer,tankar och lösningar på det mesta. Om inte annat kan jag fundera lite och komma fram till något som kan passa för stunden,sen funderar jag vidare. Jag kan be om hjälp åt dig,men jag jag kan inte ta emot den själv. Tror det är en egenskap ganska många utnyttjat hos mig,och visst jag hjälper gärna till. Inga problem så långt. 

Problemet blir när man blir utnyttjad och inte kan säga stopp. När andras problem äter upp en inifrån.När andras problem blir ens egna. När man dras med och inte kan släppa det.


Jag lever inte som jag lär. Jag har dina lösningar,men inte mina egna.Jag vet vad du borde göra i ditt liv,men kan inte se samma lösnngar för mig själv. Betyder det att jag är en jävla besserwisser som tror mig veta mer än dig?Jag vill inte vara det,men stoppa mig då... Just nu är min ryggsäck tung! Är det någon som vill ta över den?

1 kommentar:

Nina sa...

Kan finnas lite plats i min rygga....trots att den just nu är ganska full....men mest med småskit!! Ring om du vill....pözz!!