måndag 20 december 2010

Julens rödbetssallad med äpple och rödlök

Nu var den klar och här kommer receptet till er. Bort med den köpta plastiga rödbetssalladen till en underbar smakupplevelse med äkta smaker. Jag lovar,den här är riktigt god:-) Den räcker väl till 6-10 personer på ett julbord med andra rätter.....


Ingredienser

Ca 600 g (ca 360 g avrunnen vikt) inlagda rödbetor
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
½ -1 msk senap
3 krm salt
1 krm malen svartpeppar
1 st liten rödlök
2 st röda äpplen

Låt rödbetorna rinna av.

Blanda under tiden ihop majonnäs, crème fraiche, senap, salt och peppar i en bunke. Smaka av! (Var försiktig med senapen, olika senap är olika stark så ta lite först och smaka innan du tillsätter mer. Om senapssmaken blir för stark tillsätt mer majonnäs och crème fraiche.)

Hacka röd lök i små bitar, skala äpplena och skär även dem i små bitar. Rör direkt ner i dressingen.

Skär de avrunna rödbetorna i små bitar och blanda även ner dem. Rör tills röran fått en fin rosa färg. Ställ in rödbetssalladen i kylskåp och låt den gärna stå där minst några timmar innan servering.

Serveringstips:
Servera rödbetssallad på julbordet eller gör en god smörgås med julskinka, köttbullar och rödbetssallad. Garnera gärna med persilja.

Hållbarhet och förvaring:
Rödbetssalladen håller sig ca 5 dagar i kylskåpet.
 

Inga kommentarer: