söndag 19 december 2010

Cheesecake


Det här får bli min otroligt smidiga efterrätt till jul:-) Hade planer på att fixa ihop någon roligare variant med pepparkakor istället,men det kändes synd att pröva på självaste julafton i år. En klassisk cheesecake med krossad daim i, ligger nu i frysen och väntar. Den ska få lite fruktig dekoration på sig innan servering,men den får ni antagligen inte se;-)

Här kommer receptet till er som vill pröva:

200 g philadelphiaost (1 förpackning)
3 äggulor
1½ dl socker
1 msk vaniljsocker
3 äggvitor
3 dl grädde
½-1 förpackning Digestivekex
3 msk halvsmält smör
Ev en dubbeldaim som krossas i smeten den sista

Klä en rund springform med platsfolie så att det hänger över kanterna.
Krossa digestivekexen (förslagsvis i en matberedare) och blada med smöret.
Tryck ut smulet i botten på springformen.

Separera äggvitor från äggulor och ha upp i varsin bunke.
Blanda aggulor med philadelphian, socker och vaniljsocker.

Vispa grädden ganska hårt och vänd ner i ostsmeten.

Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner även dom i smeten.

Häll upp i formen, vik in plastfolie kanterna och täck ev. över med mer plastfolie.
Ställ in formen i frysen, gärna över natten.

Inga kommentarer: