fredag 1 juli 2011

Somrig räksallad

Denna sallad gjorde jag till midsommarbordet,som en kall buffe rätt för de som inte är så förtjusta i sillen. Lite lyxig med alla räkor som får blanda sig med frisk advokado och citron. Jag kan se denna som en klar ensamrätt serverad med ett gott bröd med vitlöksmör till lunch en varm sommardag,men också som en liten lunch på stranden i sommar när man vill ha något annat en glass:-)

Somrig räksallad ca 4 portioner

1,2 kilo oskalade räkor (ca 600 skalade)
4 kokta ägg
1 avokado
10 rädisor
20 myntablad
1 citron (saften)
olivolja
salt,peppar

Koka äggen i ca 6 minuter,låt svalna,skala och skär i bitar.
Skala räkorna (det är godare med färska eller iallafall handskalade,men det är en bekvämlighetsfråga)
Skala och halvera advokadon,skär sedan i skivor eller mindre bitar,släng kärnan.
Ansa rädisorna och skär även dem i mindre bitar eller skivor.

Varva ägg,räkor,rädisor,advokado och myntablad i en skål eller direkt på ett uppläggningsfat. Pressa citronjuicen över. Salta lätt och strö över lite peppar. Ringla över lite olivolja.

Inga kommentarer: