fredag 1 juli 2011

Kycklingpaj med currysmak

Ja detta var pajen jag gjorde till farmor och farfar igår. Den fick gott betyg av både mig och sambon,men det är förstås en förutsättning att man inte tagit allt avstånd från curry....Tyvärr gjorde jag ju denna paj samma dag när kameran hade gått sönder,så tyvärr ingen bild (har en dålig mobilbild jag kanske lägger in så småningom).

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 dl riven ost
125 g smör
2-3 msk vatten

Fyllning:
2-3 stora kycklingfiléer
1 msk smör
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
1 liten purjolök
1 röd paprika
1 gul paprika
2 msk smör
2 tsk curry
3 ägg
2 ½ dl grädde
1-2 tsk sambal oelek
1 dl ost, riven

Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Låt vila kallt ca 30 min.

Sätt ugnen på 200ºC. Nagga pajbotten och förgrädda den ca 10 min. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Bryn dem i smör. Salta och peppra. Skiva purjolök och strimla paprikan. Fräs det i smör tillsammans med curry några minuter. Lägg kyckling och grönsaker i pajskalet. Vispa samman ägg, grädde och sambal oelek. Häll det över fyllningen. Strö på osten.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Servera med en sallad.

Inga kommentarer: