Billigt, gott och nyttigt. Kan det bli bättre? Kanske passar rätten bäst en kall vinterdag när man vill ha en mustig och het gryta, men allt är ju en smaksak:-)
Detta är Linsgrytan som Elin gjorde till oss, och som jag lovade lägga in till er. Är man sugen på något riktigt hett, så öka bara chilin i rätten. Elin lärde mig att små chili är hetare än de stora, så tänk er för;-)... För er som gillar att mixtra med rätter, så går det naturligtvis både lägga till och ta bort ingredienser i rätten. Ta tex bort korven och du får en vegetarisk rätt. Ta bort morötter och potatis och grytan passar som en LCHF- rätt.
Elins Linsgryta, ca 6 portioner
2 dl röda linser
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 medelstora morötter
3-4 små potatis av fast sort
1 pkt smal karbanosskorv
1 gul paprika
1 burk krossade tomater (gärna med basilikakrydda)
1 grön stor chili
2 buljongtärningar (kött)
5 dl vatten
spiskummin,salt
(en klick creamfraiche att servera brevid i soppan)
Nu tittade jag inte när Elin gjorde grytan, men jag antar att det bara är att hacka alla ingredienser i lagom stora bitar och sen steka till lök, paprika, chili och korv lite snabbt. I med vattnet och resterande ingredienser och låt koka ihop tills linser, potatis och morötter blivit klara, ca 20 minuter. Servera med en klick creamfraiche i den färdiga tallriken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar