torsdag 10 mars 2011

Kall sås till fisk (eller bakpotatis)

Idag ska jag bjuda er på en helt underbar kall sås som passar jättebra till all sorters stekt/ugnsbakad fisk. Vi här hemma har stekt lax på menyn idag,men det går lika bra med vilken fisk som helst. Blir det något över är den även jättegod att ha som en röra till bakad potatis nästa dag. Minns inte riktigt hur jag fick receptet en gång i tiden,men sen den dagen har det blivit en stor favorit bland mina smaklökar. Inte så kalorisnål direkt,men ibland får man unna sig lite vardagslyx;-)

                                                            Kall sås till fisk ca 4 portioner


2 dl gräddfil
2 dl majonäs
1/2 röd lök
1-2 ägg
1 msk senap
dill
salt
peppar


Blanda gräddfil och majonäs i en skål. Hacka löken ganska smått. Koka ägg/äggen och hacka även det smått och häll i. Blanda i senap och smaka av med lite salt och peppar. Tillsätt rejält med dill(färsk eller torkad på burk) och rör runt ordentligt. Låt blandningen "gotta" till sig i kylen gärna ett par timmar innan servering. Jag serverar såsen idag med kokt potatis,kalla gröna ärtor(min favorit) och en färsk stekt laxbit som är stekt och kryddad i citronpeppar. Smaklig måltid!



Inga kommentarer: