Ingredienser
Ca 600 g (ca 360 g avrunnen vikt) inlagda rödbetor1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
½ -1 msk senap
3 krm salt
1 krm malen svartpeppar
1 st liten rödlök
2 st röda äpplen
Låt rödbetorna rinna av.
Blanda under tiden ihop majonnäs, crème fraiche, senap, salt och peppar i en bunke. Smaka av! (Var försiktig med senapen, olika senap är olika stark så ta lite först och smaka innan du tillsätter mer. Om senapssmaken blir för stark tillsätt mer majonnäs och crème fraiche.)
Hacka röd lök i små bitar, skala äpplena och skär även dem i små bitar. Rör direkt ner i dressingen.
Skär de avrunna rödbetorna i små bitar och blanda även ner dem. Rör tills röran fått en fin rosa färg. Ställ in rödbetssalladen i kylskåp och låt den gärna stå där minst några timmar innan servering.
Serveringstips:
Servera rödbetssallad på julbordet eller gör en god smörgås med julskinka, köttbullar och rödbetssallad. Garnera gärna med persilja.
Hållbarhet och förvaring:
Rödbetssalladen håller sig ca 5 dagar i kylskåpet.
Blanda under tiden ihop majonnäs, crème fraiche, senap, salt och peppar i en bunke. Smaka av! (Var försiktig med senapen, olika senap är olika stark så ta lite först och smaka innan du tillsätter mer. Om senapssmaken blir för stark tillsätt mer majonnäs och crème fraiche.)
Hacka röd lök i små bitar, skala äpplena och skär även dem i små bitar. Rör direkt ner i dressingen.
Skär de avrunna rödbetorna i små bitar och blanda även ner dem. Rör tills röran fått en fin rosa färg. Ställ in rödbetssalladen i kylskåp och låt den gärna stå där minst några timmar innan servering.
Serveringstips:
Servera rödbetssallad på julbordet eller gör en god smörgås med julskinka, köttbullar och rödbetssallad. Garnera gärna med persilja.
Hållbarhet och förvaring:
Rödbetssalladen håller sig ca 5 dagar i kylskåpet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar