Havreflan
2 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl grädde eller mjölk
1/2 dl sirap
1 1/2 dl smält smör
2 dl mjöl
1/ tsk bakpulver
Blanda noga samman alla ingredienser i en skål.
Klicka ut ca 1 tsk stora klickar på en smord och bröad plåt. Tänk på att kakorna flyter ut, så klicka inte för tätt.
Grädda kakorna i ca 175 grader, i 6-8 minuter. De är klara när kanterna börjar mörkna något.
Låt kakorna svalna, och lossa försiktigt flanen från plåten sen.
Som jag skrev, kakorna blir lyxigare av en smörkräm mellan, och här är den:
Smörkräm
75 g smör
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
Blanda ihop alla ingredienser till smörkrämen. Bred, med exempelvis en smörkniv, ut en klick smörkräm på varannat havreflan ,och sätt sen ihop två och två. Gott:-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar