Jag har valt att köpa färdigkokt julskinka,så här kommer bara ett "recept" på själva griljeringen. Jag tycker den här griljeringen har både god smak och är ganska lätt till att få att fastna på skinkan.
Du behöver:
1 st | kokt eller ugnsbakad julskinka |
1 st litet ägg | |
3 msk Grovkornig senap,tex slotts | |
0.5 msk strösocker | |
0,5 tsk salt | |
ca 0,5 dl ströbröd Sätt ugnen på 225 grader. Klipp upp påsen och ta tillvara på spadet om du vill använda det till doppespad senare. Klipp bort nätet och skär bort svålen. Jag brukar även "snitta" lite i ytan på skinkan, för att få ner griljeringen lite även där. Blanda alla ingredienser till griljeringen utom ströbrödet. Dock kan du hälla i ett par matskedar även av det, då det fastnar lättare på skinkan. Gnid in blandningen över hela skinkan. Sikta över ströbröd så det täcker hela skinkan. Griljera i ugnen,till ströbrödet börjar få lite färg,ca 15 minuter. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar