Ostgratinerad kassler med ost och spenat ca 4 personer
1-2 pkt djupfryst spenat (ca 500-800 gram)
½ tsk salt
1-2 krm svartpeppar
1-2 krm riven muskot
1 msk mjöl
1-2 dl grädde (mjölk)
400-500 g kassler i skivor
3-4 skivade tomater
Ca 2 dl riven ost
Sätt ugnen på 225 grader.
Tina spenaten i en kastrull,med lite smör i botten. Rör i mjölet och red av med grädde(mjölk).Låt koka upp.Smaka av med salt,peppar och muskot. Bred ut spenaten i en smord, ugnssäker form (där även kassler och tomater ryms). Strö över salt, peppar och muskot.
Lägg kasslerskivorna i rader på spenaten. Täck med skivade tomater. Strö över riven ost. Låt formen stå i ugnen cirka 20 minuter tills allt är varmt och osten smält och fått lite färg.
Tina spenaten i en kastrull,med lite smör i botten. Rör i mjölet och red av med grädde(mjölk).Låt koka upp.Smaka av med salt,peppar och muskot. Bred ut spenaten i en smord, ugnssäker form (där även kassler och tomater ryms). Strö över salt, peppar och muskot.
Lägg kasslerskivorna i rader på spenaten. Täck med skivade tomater. Strö över riven ost. Låt formen stå i ugnen cirka 20 minuter tills allt är varmt och osten smält och fått lite färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar