måndag 31 oktober 2011

Ingen bra start på veckan....

Jag kan börja med att säga att det inte är rökpillrerna som tagit ner mitt humör och att jag på den fronten fortfarande inte känner av något..

Anledningen är istället all press som ställs på mig. Efter att ha sovit runt 12 timmar och jobbat 33 sen i fredags kväll, var jag dödstrött på morgonen när jag strax därefter skulle få sluta jobbet.Hade tänkt åka hem och sova i allafall några timmar idag och för stunden kändes det ändå ganska bra att gå av helgen pass. 

Kvart över sju är jag på väg att lämna jobbet när pappa ringer. Farmor är dålig och pappa står hjälplös inför situationen. Det var bara att sätta sig i bilen och åka direkt till Forserum. Är där en dryg halvtimme senare,kollar snabbt av läget och ringer ambulans. Försöker lugna dem båda under tiden vi väntar på dem och sitter med dem tills ambulanspersonal tar över. 

När farmor väl åkt,började jag röja i röran. Rensa kylskåpet på möglig mat,städa toaletten och gå igenom papper/räkningar på köksbordet. Blommorna fick lite vatten,tre soppåsar slängdes,det handlades lite mat, och innan jag åkte fixade jag lite smörgås och kaffe till farfar och tog en liten pratstund med honom.Han verkar skapligt lugn och jag har förberett så mycket jag kan med mat för idag och imorgon.

Hemma igen har jag nu ringt upp Magnus och pappa och talat om läget (Björn svarar inte),beställt tid till farfar på vårdcentralen och försökt få tag i handläggaren på hemtjänsten. Hon var naturligtvis på tjänsteärende,så det får bli eftermiddagens projekt..

Och vad är slutresultat tror ni? Jag är skitslut,känner mig som en urtvättad disktrasa och vill lägga mig ner och ge upp....Har för fasiken börjat stamma och prata osamanhängande de sista dagarna,jag måste snart få lite ro runt mig.Även mina batteri kan ta slut..

Förlåt för ännu ett gnälligt inlägg,men ibland måste jag få spy ut mig allt för att själv må lite bättre.....

söndag 30 oktober 2011

Relaxing

Hemkommen från jobbet,och lite lagom seg i "kolan" såhär på morgonkvisten.En rätt jobbig natt har det vart. Dels för att arbetspasset blev längre än vanligt,men också för att mina boenden inte alls var sugna på att få sova dendär timmen extra i natt. Snarare ville en del inte sova alls! 

Inga incidenter direkt,men väl många upprepningar och tjat från mig, och det gör mig trött. Känner mig ibland som en tjatig mamma när man går omkring och försöker natta "sina barn" på kvällen. Och som alla föräldrar vet,kan både mindre barn och tonåringar vara rätt trotsiga.Jag lovar,det kan mina boenden också vara ;-).


Men i kväll är det iallafall dags att byta arbetsplats igen. I natt är jag på andra boendet och där är det nästan alltid lugnt. Ska bli skönt att få avsluta helgens pass med att förhoppningsvis få ha det lite stillsamt omkring sig.

Nu är det dock morgon och idag ska jag få relaxa lite. Gulliga Nina ringde förra helgen och frågade om vi inte skulle ta oss till relaxbadet på Rosenlund  i söndags. Tyvärr var jag ju upptagen med att röja i Sjöstorp då,så vi bestämde att vi skulle satsa på denna helgen istället. 

Jag tror det är den bästa ideen någon kommit med under det sista halvåret. Jag tror det är precis vad jag behöver för att få lite avkoppling(om så bara för några timmar) .Ska bli så skönt att få lägga sig och bubbla i en varm bassäng och få varva ner ordentligt med en massa trevligt tjöt.  Att vi sen tänkte käka ute efteråt gör min dag ännu lyckligare. Behöver varken laga maten eller diska efteråt,lyx:-)



Och vad kan sen vara bättre än att komma hem både trött efter badet och mätt efter maten, slänga sig i sängen och sova några timmar innan jobbet.Känns som det kommer bli en bra dag:-)

lördag 29 oktober 2011

Koffeinchock

Blev inte många timmars sömn idag,men försöker nu pigga upp kroppen med kaffe i mängder. Kommer säkert känna mig död imorgon,men en dag i taget. Just nu är jag bara lite lagom trött...


Snart dags att fara mot jobbet och jag undrar om det är idag det är Halloween (hur sjutton stavas det då?).Har sett lite pumpor i veckan,men har totalt missat detta i sådana fall. Tala om att vara helt vilse i pannkakan när jag knappt vet var det är för månad ens. Skrev september på jobbets tavla för bara någon vecka sedan och blev upplyst om att det är oktober. Har visst rullat på fortare med månaderna än vad jag hunnit med nu...


Idag blev det riktig lyx till middag;-) "Ungkarlsmaten" smakade trots allt bra. Jag gillar när jag är själv hemma och kan slafsa i mig en tallrik med bara en sked. Snabbt,smidigt och lättätet med dåligt bordskick till det. Det ingen ser vet ingen om,det bor en annan inom mig när jag är själv hemma. Mhoooooooaaaaaaa,glad halloween på er

Nu ska jag sova

Klockan är över 11 och jag ska hoppa ner i sängen bara jag fått i mig en macka. Jag borde ha sovit för flera timmar sedan,men idag kallade ju plikten till Forserum och utöver det har jag ändå fått enormt mycket gjort på de 4 timmar jag vart ledig sen jag slutade jobbet vid 7..

Började min morgon med att åter ta en tur till solariet. Kom iväg ett par minuter tidigare från jobbet,så fem över sju ryckte jag i dörren till solariet och de automatiska lyserna hade inte ens hunnit gå igång än. Trevade mig in i mörkret och hann både klä av mig och stoppa i pengar i myntautomaten innan det tändes och jag fick lite ljus omkring mig. När solningen var klar upptäckte jag dock att jag legat naken utan att ha låst dörren efter mig,men det gick ju bra denna gång,ingen som kikade in vad jag vet;-)


Snabbt hem för en dusch och plocka ihop farmors matvaror innan det var dags att fara mot Forserum igen. Kan inte säga det nog ofta,men jag börjar bli uppgiven. Smutsigt och rörigt i lägenheten,och det var bara att ta det grövsta. Delade farfars dosett och vet inte hur de har det riktigt med medicinerna. Farfar hade missat ett och annat piller och den dag på dosetten som var kvar stämde inte ens överens med vad han skulle ha i den...


Farmor börjar dessutom blanda ihop saker mer och mer.Först trodde hon att det var hemtjänsten som kom när jag drösade in i dörren på morgonen,och när hemtjänsten väl kom,så trodde hon att det var de som skulle komma och ge henne spruta från sjukvården. Detta trots att personalen först presenterat sig som hemtjänstpersonal och kom flera timmar tidigare än vad sjukvården gör. Tyckte flera saker var lite halvkonstiga idag,men jag vet inte längre vad jag ska göra. Hemtjänsten är inkopplad,men jag vet inte ens vad de ska göra och inte. Idag stannade de max 5 minuter,diskade ett par tallrikar och bäddade sängen, Två stycken,snabbt in,snabbt ut...Ska jag fortsätta att handla,eller ska de göra sånt? Farmor visste inte själv när jag frågade.Likadant undrar jag med tvätten. De har ju tvättmaskin inne i badrummet,men farmor vet inte hur den fungerar. Ska jag börja tvätta där också? Finns många saker jag bara inte orkar ta tag i som jag vet att jag borde.Jag vill inte vara en obetald hemhjälpare som ska tänka på allt.jag vill ha mitt liv tillbaka!


Angående farfar,som behöver en tid på vårdcentralen,så undrade jag om farmor ringt och bokat någon tid. Nä,det hade hon inte kunnat göra,för en speciell sköterska hade inte kommit i veckan till henne. Jag sa att det kanske var bättre att ringa till vårdcentralen och beställa tid,men det skulle man inte enligt henne. Envisa gamla människa!! Dessutom fattas det en tablett bland farfars mediciner. Jag frågade vad den var för, och farmor bara konstaterade att det nog inte var någon viktig medicin.Ehh,äter man inte medicin för att man behöver den?!

Nåja,efter att ha vart lite social en stund skulle jag bara springa ner och lägga på några brev åt dem innan jag for hemmåt igen. Träffade naturligtvis på lite folk jag kände och kom inte iväg så snabbt ändå. Trots detta var det kul att få tjöta lite med gammalt folk från förr. Forserum är sig likt med nyfikna tanter och gubbar i centrums kärna;-).


Att jag fick lite komplimanger av dessa gubbar och tanter gjorde ju inte saken sämre,det är man ju inte så van vid;-).När en man skojade med mig om min vikt,sa jag att jag vet att jag borde bli av med en sådär 10 kilo( han är min gamla chef och vi har inga hämningar för varandra). Då röt en annan tant ifrån att jag skulle bli jätteful(!) om jag gick ner 10 kilo,för jag var sååå fin nu. Gamle chefen höll med och sa att jag alltid var så snäll och glad och att jag var perfekt. Jag var den snällaste tjejen han träffat helt plötsligt (och ja,jag tror inte han var helt nykter heller);-)..Ha,ha,synd man inte är nöjd själv med vikten bara,för orden värmde trots allt när man känner sig som en klumpig flodhäst för tillfället.Borde verkligen ta tag i detdär med vikten snart..


På hemvägen kom jag på att hundmaten tryter i frysen. Hoppade därför in i Huskvarna och handlade både mat till hunden och oss människor. Smet in en snabbis på Kapphal när jag ändå gick förbi ,och fick med mig ett par byxor ut. Ja,för ni vet väl att jag lider av "påssjukan"? Den,där sjukdommen man har då man inte kan gå in i en affär utan att ha med sig en påse ut?;-)


Men nu var jag äntigen hemma igen. Frysen full,garderoben uppdaterad,farmor och farfar tillsedda och nu är det hög tid för sängen. 

I natt har jag nämligen fått den igen! Den där retliga extra timmen när sommartid går över till vintertid och en nattarbetare helt plötsligt får en timmes extra arbetstid av sig självt. I natt blir det därmed ett 12 timmarpass och jag blir trött bara jag tänker på det. Lite avundsjuk på alla de som istället får sova en timme extra i natt...Men det ska nog gå bra denna gången med,för imorgon ska jag ägna mig åt en härlig slappardag i mysigt sällskap på relaxen på Rosenlund:-) Mer om det imorgon.


Och sist men inte minst. Rökpiller 3 är intaget och fortfarande ingen effekt. Känner absolut ingenting än. Imorgon är det dock dags att öka dosen,då får vi se om det händer något:-)

Godnatt på er

fredag 28 oktober 2011

Jag får skämmas!!

Såg till min glädje att jag fått 3 kommentarer på min sida nu (ett var några dagar gammalt) och det är verkligen kul att ni ger er till känna:-) Vad som inte var lika kul är att jag inte kan kommentera er tillbaka:-( Jag kommer inte in på kommentarsidan när jag trycker på den...

Men lugn,jag kan läsa dem ändå,då jag ju har tillgång till mitt eget konto så klart:-)

Ger därför här ett svar till en anonym(fanns inget namn på insändaren iallafall) läsare som hade kommenterat mina Champixtabletter(alltså rökpillrerna)med frågan om det inte var utskrivna av läkare: Det stämmer att de inte är receptfria,men det går att beställa dem via datorn med en "nätläkares"godkännande. Om det är riktigt lagligt eller inte,vet jag dock inte;-)

Kom igen nu läsare!!!

Vill bara få in ett litet klagomål... Ni som läser min blogg,kan ni inte ge er tillkänna lite? Jag skriver oftast från mitt hjärta,jag är öppen och personlig.Men det är inte ni.. Vem är du,jag vet inte ens ditt namn,vad vill du ha ut av min blogg,hjälp mig?

Vem är ni då? Jag lovar att svara på era kommentarer,jag lovar att ni ska få komma till "tals". Vad vill ni ha av mig?Jag anpassar mig gärna efter vad ni vill ha. Vill ni ha "dagliga" vardagsrutiner,vill ni ha recept,vill ni ha hund,lek,skvaller,barn eller bara lite allmänt tjat från mig...?

Jag kommer fortsätta skriva,men jag vill gärna ha era åsikter. Vad vill ni ha? Vilka är ni som läser?

En timme...

Jag undrar om världen igentligen har blivit bättre eller sämre. Visst kan det vara supersmidigt med alla "självbetjäningar" i telefonerna nu för tiden,men ärligt,hur bra är det när man ska göra något ärende som inte fungerar där...

Idag skulle jag fixa ett ganska enkelt problem( tyckte jag). Jag fick ett brev från Swedbank om att de skulle höja priset för girobetalningar 1 januari. Jag,som inte ens har Swedbank som huvudbank sen flera år tillbaka blev lite konfunderad över att betala för detta,då jag sköter mina räkningar genom internet och dessutom då inte har Swedbank som bank ens...


Det såg enkelt ut att slå nummret på brevet jag fick,då det gick till "mitt" kontor i Nässjö. Efter 6 minuters telefonkö fick jag en människa att tala med. Han kopplade mig vidare till deras kundservice, då han inte kunde hjälpa mig med detta.

Efter ytterligare ca 10 minuters telefonkö där, fick jag prata med en ny man. Han var trevlig förvisso,men kunde inte lösa mitt ärende att ta bort mig från girobetalningarna. Han rekomenderade mig att ringa "självbetjäning"på telefonen, och där trycka service. Gjorde detta och blev kopplad till en ny telefonkö (suck!)....159 före mig i kön, och det var bara att vänta. 40 minuter senare var jag framme till min tur och fick mitt ärende uträttat. Allt hon ville ha var mitt namn och efternamn så skulle hon snabbt fixa detta. Tack,det tog bara en timme att få en enkel knapptryckning av er ,för att avregistrera mig från era girobetalningar och "spara" 300 kr för en tjänst jag inte vill ha !


I samma ämne, är hur dålig service det har blivit på banken i övrigt. Jag,som ju är infödd Forserumsbo (och tack och lov flyttat därifrån),har blivit varse om att de lagt ner hela bankkontoret i Forserum. Visst,det finns kort idag,men inte ens en bankomat kan Forserum vara stolta över idag, och invånarna är hänvisade till Nässjö eller möjligtvis Tenhult om man behöver kontanter i plånboken.
Riktigt dåligt tycker jag, och blev ännu mer förvånad när jag pratade med far min idag.

Pga farmor och farfars tillstånd,tyckte jag att pappa kunde fixa en fullmakt till banken åt dem. Dels för att farmor inte orkar åka till banken själv just nu,men också för att eventuellt kunna hjälpa dem med räkningar i framtiden, då de säkert snart behöver hjälp med detta också.Pappa tog detta till sig (ta i trä) ,och var på banken om detta ärendet för ett par dagar sedan.

Vet ni vad? Banken berättade för honom att från och med 1 Januari 2012,så kan man inte ta ut pengar/kontanter på banken längre! Men herregud,vad är detta?! 

Nu är man alltså hänvisad till internet och bankomater i framtiden. Funkar säkert jättebra för oss lite yngre,men de äldre som knappt vet vad ett bankomatkort är då? Hur ska en gammal människa som varken har kort,bil eller dator hemma, kunna sköta sin bankärenden?Jag blir ledsen,men antar att det bara är att gilla läget i våra nya opersonliga värld..... 

Sol i mitt hjärta...

Åh,jag har fått sol:-) Konstgjord sådan och batalat för den i solariumiet,men ack så gött det var.

Jag som alltid solat innan,och aldrig direkt vart blek,känner mig som plufsig vit degklump som traskar omkring för tillfället. Nu ska det bli bot på detta och idag var första solningen avklarad.
 Jag åkte upp till Österängen och blev nostalgisk. Tänk vad många timmar jag tillbringat på detta stället som städare genom åren. Saknar tiden lite,men idag är det nya ägare och jag var bara en vanlig kund som fick betala för mig. Innan hade jag ju löneförmånen att sola precis när jag ville,helt gratis.

Nu hälsade jag bara lite snabbt på personen, som jag tror var nya ägaren,och tittade på dörren som var min alldeles egna lilla "städskrubb"på den tiden.Hon kan ju inte veta att jag kollade på hur rent det var och hur många timmar solarierna gått utan att de fått nya rör,kunde heller inte låta bli att titta efter om de gjorde "storrengöringar" inne i solariummen,och hur noga de var med fingeravtryck och flott..;-). De får klart godkänt och stället ser fräscht ut faktiskt.

Jag gillar igentligen inte att sola solarium,tycker det är rätt trist att liga på en plastbädd i en kvart och blunda medans sekunderna tickar iväg,men färgen vill jag ha,jag hatar verkligen att vara blek.

Kändes riktigt lyxigt att slänga ut den blekfeta kroppen idag och värmen kändes behaglig. Dethär måste bli en ny vana nu,och det ska väl vara riktigt märkligt om jag inte ska hinna med iallafall en halvtimme ett par dagar i veckan för mig själv. Bättring Eleonore,du (jag) är värd det! 

Jobbarhelg igen

Veckorna fortsätter att springa på. Redan fredag och dags för jobbarhelg igen. Känns ändå rätt okej för det mesta,då jag även har lite egentid från sambo och hund dessa helger. 

I dag blir det en ganska behaglig dag. Gjorde ju det mesta som behövde göras igår och idag får jag lata mig:-) Ska bara ta en sväng upp till Willys och handla lite åt farmor hade jag tänkt. Ska dit imorgon på förmiddagen och kolla till läget lite. Känns lite "dåligt samvete" i kroppen efter att inte vart där sen i tisdags,men nu är ju hemtjänsten inkopplad,så då hoppas jag verkligen att de har lite koll på läget åt mig istället.

Angående rökpillrerna,så har jag intagit dag två idag. Känner fortfarande inget som är annorlunda i kroppen vilket både känns bra och dåligt. Bra att jag inte fått några biverkningar,dåligt att jag vill se en effekt på att de fungerar. Jag kan ju röka precis som vanligt nu och det var ju inte tanken när man ska sluta...Men jag får ha tålamod. Dosen ska ju trappas upp från 0,5 mg till 1 mg om två dagar,och sen ytterligare till 2 mg efter en veckas tid,så effekten kommer säkert:-)

Jahopp,inget mer kul att skriva om just nu,så jag får önska er en trevlig fredag så länge  

torsdag 27 oktober 2011

En blick säger mer än tusen ord..

Såhär "glad" var Troja på sin matte idag....
 Och anledningen var att matte hade vart framme med klippmaskinen innan.

 Ja detta var bara en liten bråkdel av den päls som blir,och då har jag ändå kört maskinen "på fel håll",då jag vill spara en liten längd nu när vintern och minusgraderna är i antågande...

Resten av denna dag har gått åt att städa och tvätta. Hundhår överallt förstås,men också  grus blandat med dammtussar brukar det finnas på våra golv om inte dammsugaren vart framme timmen innan..Nu var det dock rent och snyggt igen och alla kläder,filtar,handukar mm luktar gott av tvättmedel och sköljmedel. Även Troja har fått sig en dusch efter klippningen för att bli av med alla lösa hår,så nu luktar till och med hon gott;-). Dock blev hon inte på bättre humör,då hon hatar att duscha... 
Men nu är allt klart och snart dags för lite kålpudding till middag. Resten av eftermiddagen och kvällen är det slappt som gäller...

Då var första pillret intaget

Idag var det då dags att sluta röka.Har för någon halvtimme sedan tagit mitt första piller. Känns en aning konstigt att säga detta efter att precis ha rökt...


Men det är ju en del av behandlingen,så det är väl bara att röka då;-) För er som inte läst förra inlägget om detta,så ska tydligen de här pillrerna göra att man får avsmak för rökningen. Man ska sätta upp ett slutdatum för rökningen i vecka två,men innan dess ska förhoppningsvis pillrerna göra att du varken får någon tillfredställelse eller någon gott ut av att röka. De ska tydligen påverka hjärnans receptorer på något sätt,så att man inte vill röka helt enkelt. Det ska inte ge dig något alls i upplevelse. Och som slutcitat på det så ska man då alltså röka så mycket man nu vill (under de max två veckor man får) för att känna på att man tillslut inte vill alls.Jag hoppas det funkar bara,det låter ju nästan för bra för att vara sant!

Idag är det annars en ganska blank dag på schemat. Ska tvätta en del under dagen,men annars inga mer krav och måsten direkt. Känns skönt med en sådan dag nu, och jag ska försöka se om jag kan ansa av Trojas päls och städa av lite här hemma om jag orkar.Känns som att städningen blivit lite eftersatt de senaste veckorna i allt annat stök och det är ju så skönt att ha det gjort inför jobbarhelgen som väntar nu imorgon.

onsdag 26 oktober 2011

I morgon börjar jag

Precis när jag kom hem från Sandra idag,stog en leveranslastbil utanför min dörr och väntade på mig. Idag har de alltså kommit de nya rökpillrerna jag beställde.

Då första dosen av detta ska intas under morgonen, så avvaktar jag tills imorgon med att börja med dem. Idag ska jag röka mig grön i ansiktet och motivera mig till att rökning är äckligt! Nu kör vi:-)

Kärlek....

Jag känner kärlek för mycket. Man kan älska på så många olika sätt och jag kan känna kärlek både till själva livet och till så mycket runt omkring. Jag har blivit en riktig känslomänniska på senare tid och kan till och med förvånas själv ibland. Höll nästan på att börja gråta av ömhet till en boende på jobbet för några dagar sedan. Personen har vart med om en hemsk sak och jag fick tårar i ögonen när jag pratade med denne om det hemska. En sorts kärlek till mitt jobb finns alltid i mitt hjärta och det är många gånger jag känner ömhet och sorg över vad mina boende vart med om och upplever i sina liv.

Idag har jag vart hos Sandra och lille Devin för en liten fikastund under förmiddagen. Jag älskar både Sandra och Devin,fast på olika sätt.Sandra för att hon är en otroligt stark person som kämpar på och klarar sig i en ibland orättvis och svart värld,men också för att hon är en snäll och go människa förstås. Devin för att han är en så otroligt charmig unge som alltid lyser upp tillvaron,och dessutom är han ju son till min bror som jag ju också älskar,men på ett helt annat sätt. 

Naturligtvis finns det många jag skulle vilja ge en speciell rad om kärlek till,men alla ni som finns i mitt liv betyder mycket,även om vi hörs av sällan eller ofta:-)


Men iallafall. Idag var första gången jag fick se Sandras nya lägenhet och det var en riktigt charmig sådan.Jättefin, och jag blev dessutom bemött med nybakad och smaskig kaka när jag kom:-) Troja var förstås med, och var rätt jobbig på sitt vanliga påträngande sätt (avundsjuk på Devin och ska slicka på allt och alla),men i huvudsak fungerade det ändå bra. Det är väl här jag ska erkänna att min hund är ouppfostrad och bortskämd,men samtidigt får mina vänner och bekanta faktiskt stå ut med att jag har en hund som inte alltid kan lämnas hemma bara för att hon är just jobbig vid besök.


Kameran var med och goungen var som vanligt charmerande




Det blommar minsann

Ha,ha,nu har de små knopparna på balkongen äntligen börjat blomma lite. Ett par dagar till så bör de vara helt utvecklade och pryda lite sommarglädje mitt i mörka hösten:-) Även min pelargonlåda har vart en enorm färgprakt i år och verkar inte ge upp än på ett tag. Sant är att blommor piggar upp iallafall:-)


 

tisdag 25 oktober 2011

Totalt utpumpad

Usch,det känns verkligen som att jag bara gnäller här på bloggen nu för tiden. Samtidigt är det ju min blogg som jag ju faktiskt använder lite till att skriva av mig min frustration och få ur mig det jag funderar på. Ingen är ju tvingad att läsa "all skit",även om jag tycker det är kul att flera följer mig genom bloggen!

Idag har vart en sådär jobbig dag igen. Jobbat i natt,sen bara hem och hämta hunden för att traska ut i den mörka morgonen och frysa lite. In igen,utfodra hunden,duscha och iväg till frisören. Stressade hem igen för att hämta hunden och sen dra vidare till Sjöstorp,där jag hade lovat möta upp pappa,men också för att städa en vidrig toalett,skura väggar,handfat och toastol+ rengöra en toalettstolsförhöjning som i fräscht skick skulle iväg tillbaka till hjälpmedelcentralen. Det blev en snabb pratstund med pappa,slänga in grejer i bilen som skulle in till Forserum och åkte naturligtvis dit själv också..


Väl där så stog det:diska,matlagning och medicinutdelning  på schemat,men också en del snurriga grejer med förvirringar om gamla kaffepaket som inte stämde(?),ytterligare en lista på saker som skulle dit från huset, och en liten handlingslista som aldrig behövde handlas,då varorna redan fanns i kyl och frys när jag tittade efter. Magkänslan är inte bättre idag om att de ska reda sig själva i framtiden. Snarare sämre än någonsin. 

Jag lovade också fixa fram farfar till vårdcentralen så fort han får en tid,då han eventuellt behöver lite starkare "grejer" för sin oro (som det så fint heter istället för psykisk ohälsa i detta hem)!!

Hemma vid halv tre igen, och då hade jag klarat av tre samtal i bilen för att spara tid. Bla ett om att jobba extra igen. Jag sa nej även denna gång, tack och lov!. Jag orkar inte längre, förlåt mig kära kollegor att jag inte ställer upp som jag brukar just nu. Jag är utmattad!


Middag är nu fixad här hemma,disken avklarad och hunden är åter rastad. Nu efter ytterligare två telefonsamtal är jag bara less och trött!

Det positiva idag är ändå att farmor äntligen har gått med på att få lite hemtjänst. Från och med imorgon har de mat från Forsbacka varannan dag(! varför inte varje?) , och annan hemtjänstpersonal kommer och tittar till dem både förmiddag och kväll. Hjälper till med lite disk,bädda sängen och lite småplock i övrigt.

Resten går säkert hantera för oss andra utan att det blir ett kaos i vardagen varje dag.Jag har naturligtvis räknat med att behöva ställa upp,men inte varje dag och med småsaker. Jag kan köra dem om det behövs,jag har fullmakt till att hämta mediciner när de behöver och jag kan städa och och vara ett stöd till dem. Där tycker jag att det räcker om jag ska hinna med ett eget liv också.

Åååå,äntligen lite avlastning för oss alla som försökt hjälpa till för att det inte ska bli missär i nya lägenheten!!:-)
 Bilden som säger alla ord idag när jag inte orkar skriva mer:

Ännu ett försök

Ska jag våga hoppas på att det ska fungera? Ska jag våga tro att viljan,styrkan och motivationen finns nu?

Återigen har jag kommit i ett läge där jag ska försöka sluta röka. Ingen tar det väl på allvar,då alldeles för många försök sen innan,slutat i misslyckande. 

Så var är skillnaden nu? 

Igår for jag till jobbet och träffade en kollega som för några veckor sedan berättade för mig att han skulle sluta röka 1 oktober. Jag frågade honom igår hur det gick.

Han berättade att han fått utskrivet ett läkemedel som hette Champix och genast blev jag skeptisk. Har ju själv testat en massa hjälpmedel och mer eller mindre ökat mitt beroende istället. Numera kan jag både ta en nikotintablett och en cigg utan att ens skämmas!


Men som den artiga människa jag är,så lyssnade jag på vad han berättade,och hur det hade hjälpt honom. Var fortfarande skeptisk,då kollegan är en söt liten kille på runt 20. Mina elaka tankar tänkte att vet ens en kille i den åldern hur ett rökbegär ser ut? Han kan ju inte rökt så länge menar jag...

Men hans berättelse inspirerade mig,och så fort jag skickat hem honom gick jag in på datorn och sökte all information om detta. Jag tror det ska funka! Tydligen är det ett av de bästa hjälpmedlerna som finns och efter att även hört "riktiga" människor (bla på ett forum) som tycker det har funkat kanonbra och tyckt det vart lätt att sluta till och med.

Jag hittade två nackdelar. Priset på preparatet var skyhögt och det var väldigt mycket biverkningar.Jag tänkte dock att om jag betalar ett dyrt pris borde även det vara motivaionshöjande och dessutom är ju några tusen (ja sååå dyrt var det)ingenting om man jämför med vad man slänger ut på rökningen på bara ett år..

Biverkningarna kunde vara mycket jobbiga. Depression,illamående,sömnstörningar,yrsel,huvudvärk,självmordstankar mm. Låter ju inte så kul,men om man jämför med KOL och lungcancer i framtiden borde biverkningarna ändå ses som milda.

Och vad händer nu då? Jag har beställt medlet,det ska levereras denna veckan och sen sätter jag igång. Jag är supermotiverad då man faktiskt får röka de två första veckorna. Fördelen är att man inte känner att man måste lägga av med en gång,men preparatet ska tydligen ta bort både röksuget och känslan av att rökning är gott. Min kollega berättade att han första dagen rökte ett halvt paket,nästa dag bara två cigg och därefter har han flera gånger tänt cigaretter och släkt dem efter bara något bloss. Det smakar inte gott längre.Finns ingen mening att röka då...

Jag håller alla tummar för mig själv nu och hoppas det går vägen:-)Kuren varar under tre månader,sen är man fri...

Däremot vill jag be er om en sak. Ni som känner mig och läser här inne. Kan ni hålla lite uppsikt över mig och se till att jag inte får allt för allvarliga biverkningar utan att jag själv märker det? Man vill ju liksom inte ta livet av sig i en depression om man får en sådan biverkning av medlet..

måndag 24 oktober 2011

Saknar

Idag vill jag bara skriva en litet minnesinlägg. Det är på dagen 10 år sedan min "andra" far gick bort. Mannen som alltid fanns till hands i stallet, och alltid med ett vänligt ord eller med en berättelse kunde pigga upp en taskig dag. Jag saknar dig Peder Claesson,Klockaregårdens främsta stallägare i Forserum genom åren,du har betytt mycket för mig (och många andra) genom åren.

Anderssons är pyromaner

Helgen har gått otroligt fort. Fredagen blev en riktig besvikelse,då jag frammåt eftermiddagen började må illa,bli yr och mådde allmänt konstigt. Hade stått och lagat stekt potatis,ägg,korv och kantareller till kvällen,men min portion fick bli hundmat istället. Jag var inte sugen på något och hoppade till och med över vinet denna kväll. Troja däremot tackade ja till denna portion;-)
  Antagligen var jag bara så trött under för fredagen,för efter en sovmorgon på lördagsmorgonen kändes allt ok igen. Igentligen skulle vi åkt till Sjöstorp (farmor och farfars hus) för att röja denna dag,men det blev flyttat till i går istället.


Under förmiddagen drog jag därför iväg till Forserum och fixade med lite mat och röjde i deras lägenhet istället. Är numera rätt tveksam om detta funkar i längden. Alltså det är ju en betydligt bättre lösning än huset,men de är båda rätt bra mycket sämre nu,och det kommer inte hålla i längden med att man ska behöva åka 5 mil för att köpa mjölk eller skala lite potatis till dem. Hemtjänst måste sättas in snarast. Vi sliter ut oss...Känns lite som att de är väldigt tacksamma för det man gör,men samtidigt en viss bit av att vi också SKA göra det...


Hemkommen på eftermiddagen och Sven tog min bil och Troja och for till Nordsjö. Vinterdäcken på´och det känns lite tidigt. Samtidigt är det skönt att vara förberedd,då ishalkan har slått till ett par gånger redan och det är ju inte alltid så smidigt att hitta en dag man inte behöver bilen och Sven har tid att byta..


Jag passade på att städa och ringa några samtal under tiden han var borta och kvällen tillbingades sen med tacos och tv. Lugnt och stillsamt..


I går var det sen dags för pyromanerna att ta vid. Det var ett evigt spring i huset med att slänga grejer, och vi fick rätt mycket gjort faktiskt. Långt ifrån klart,men hälften är säkert borta iallafall. 


Såhär såg det ut igår:






Väl hemma igen och tvättiden vi hade satt upp tog över på schemat. Jag hann med ett par telefonsamtal också,men efter det blev det bara lite tv under kvällen och ganska tidigt i säng efter det.Tror vi var ganska möra efter att ha sprungit omkring som yra höns och röjt i flera timmar under dagen:-)

söndag 23 oktober 2011

Ett litet meddelande

Har i dagarna pratat med personer som "klagat" på min kommentarsida. Jag tror jag har ändrat detta i inställningarna nu och att det ska bli lättare att kommentera i fortsättningen:-) Och ja,det är kul med kommentarer så ta gärna åt er;-)..

Återkommer med helgens händelser imorgon,är alldeles för trött idag! Kram på er

fredag 21 oktober 2011

Rosé i mitt hjärta

Inte helt sant,då frun här föredrar rött!

I kväll ska jag dock korka upp en flaska Rosé och försöka tänka tillbaka till varma,ljumma sommarkvällar;-) Rödtjutet finns i skåpet och väntar,men just idag ska jag "ta slut" på sommaren och välkomna hösten(vintern)......

Försöka njuta av var dag

Rubriken är en önskan,jag vill verkligen!


Idag fotade jag helt enkelt lite balkongprydnad och försöker se skönheten man glömmer så lätt.

Kommer ni ihåg?

Kommer ni ihåg att jag förfasade mig över mina knoppar på min Krysantemum på balkongen? Den jag inte vill "döda" för att den var full med knopp?

Det går sakta,men den växer fortfarnde så det knakar. Ett par bilder idag, och man ser antydan till att de börjar skifta färg och slå ut. Jag hoppas inte frosten/kylan förstör dem innan de hunnit slå ut nu bara:-)

Dagens lata älskling

Jag är visst på riktigt blogghumör idag och bjuder på lite småinlägg nu:-)
Är man bortskämd och älskad så har man det gott i soffan efter en höstpromenad.LATHUND!

Helgstart

Äntligen fredag och ledig helg. Har kommit in från en frostig, kall men solig tur runt Rocksjön. Troja och jag har hunnit med att både besöka rastgården för lite lek och lydnad,hon har vart lös en sväng, och till sist träffade vi på en av hennes hundpolare på hemvägen som hon kunde busa lite med under ordnade förhållande (koppel på)en liten stund. Känns som hon är rätt nöjd för en liten stund nu,då hon lagt sig till rätta på vardagsrumsgolvet och käkar grisöra. Hundens fredagsmys har börjat;-)

Själv har jag har mest njutit av frisk luft,vacker natur och av att känna mig ledig och fri resten av dagen.Så underbart vackert det är nu,man blir alldeles varm i hjärtat av alla underbara färger. Visst är jag fortfarande trött efter två jobbarnätter,men vid gott mod att komma tillbaka med nya krafter i helgen igen.


Idag har jag bestämt mig för att inte göra så många knop alls. Funderar på om jag ska lägga mig en stund att sova,eller om jag ska ringa Sandra och se om hon vill bjuda på kaffe nu under förmiddagen. Jag är ju jättenyfiken på hennes nya lägenhet som jag inte ens hunnit se än,och naturligtvis saknar jag både henne och Devin nu.... Ska fundera vidare i duschen innan jag bestämmer mig för vilket,jag är ju trött också....

Jag sa nej!

Otroligt för att vara mig!.
I går sa ja nej till att jobba extra en heldag imorgon (lördag) Jag hade fått jobba med kvalificerad övertid(= riktigt bra betalt) och sa ändå nej. Lite dåligt samvete att inte ställa upp som jag brukar göra,men nu får det vara nog med att slita ihjäl sig. Är stolt över mig själv just nu! Jag kan inte ta på mig allt.STOPP!!!




Det har vart ett par småtuffa nätter på jobbet nu, och när erbjudandet kom igår, så kände jag bara: Jag orkar inte en dag till.Inte nu,inte på min lediga helg.

Jag hoppas dock det löser sig ändå,trots att det ser mörkt ut just nu. 10 personer är redan tillfrågade om att jobba denna dag,och ingen har kunnat tacka ja än. Jag ringde bemanningsenheten idag på morgonen innan jag gick hem. Försökte "ragga" folk ytterligare till att jobba,men de gick inte att boka i förväg. Risken är att det inte finns någon som kan jobba alls imorgon,men vad ska jag göra? .Samvetet gnager,men jag försöker tänka :"Det är inte MITT problem, JAG är inte den som alltid behöver ställa upp!

Det är ändå lite märkligt. Arbetslösheten sägs vara stor,men det finns inte folk att få tag i när det behövs. Hur kan det vara så???!!

Hundbus i Stadsparken

I onsdags bar det då iväg mot stadsparken. Träffade Elisabeth och hennes Casper där tanken var att motionera hundarna i rasthagen med lek och bus. Jag möttes av en stooor nallebjörn till hund när jag hoppade ur bilen;-).

Hundarna funkade fint ihop,men vidare lek blev det inte. Casper som är 9 år orkade nog inte riktigt med att "stojja" runt. Troja försökte några gånger med att börja leka,men med dåligt resultat. Casper la sig ner och såg mest besvärad ut när Troja hoppade på honom.



Trots detta var det jättekul att få lära känna Elisabeth lite bättre,och vi hade en lång pratstund i kallt och regnruskigt väder. Det finns så många underbara människor som man helt slumpvis träffar på ibland och det är alltid lika uppiggande.Att vi dessutom kom på att vi hade ytterligare bekanta gör att vi hade mycket att prata om. Världen är bra liten när man tittar efter. Detta gör vi gärna om snart igen....



 Efter detta slängde jag av Troja hemma och for en snabbis till farmor och farfar. Kändes lite bättre för dem idag,men pigga är de då inte. Jag önskar att farmor inte var så envis med att ta emot hjälp från hemtjänsten,men vad ska man göra?! 

Kålpuddingen blev en succe iallafall,vilket var kul. Farfar åt en rejäl portion och till och med farmor fick i sig lite mat och sa att det smakade gott. Pricken över i:et kom när även pappa kom förbi en sväng,tiggde lite mat och sa: Jag gillar igentligen inte kålpudding,men jag tar lite till för det var riktigt gott:-). Bra betyg med andra ord och receptet finner ni om ni söker på googlefunktionen här nedan till höger. Skriv bara kålpudding och tryck på sök, så kommer det!